Siirry pääsisältöön

Yöllä lepäävä energia vähentää päästöjä

Orion pystyi parantamaan tuotantotilojensa energiatehokkuutta Kuopiossa ottamalla huomioon toiminnan rytmin.
Rimannostajat_Mikko_Rissanen.jpg

”Meistä on hienoa, että teemme konkreettisia toimia energian säästämiseksi kaikessa Orionin toiminnassa, myös tuotantotilojen sähkön ja lämmön kulutuksessa. Kuopiossa olemme pyrkineet löytämään ratkaisuja, joiden ansiosta voimme tehdä hommia yhtä tehokkaasti kuin aiemmin, mutta samalla ympäristökuormaa keventäen.”

– Orionin Facility Manager Mikko Rissanen

Orion pitää tuotantotiloissaan yllä tarkoin säädeltyjä lämpötiloja. Myös vaatimukset kosteudensäädöstä ovat tiukat, kun kyse on lääkkeiden valmistuksesta. Kun tuotantotiloissa ei ole toimintaa – kuten yöaikaan – lämpö- ja kosteusolosuhteita on mahdollista muuttaa niin, että tilan energiatehokkuus paranee.

Kuopion tehtaallamme olemme optimoineet ilmanvaihtokoneemme siten, että kykenemme reilusti vähentämään sekä sähköstä että kaukolämmöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjämme. Näin voimme ajaa koneitamme 12 tuntia täysillä ja loput 12 tuntia vuorokaudessa energiaa säästäen.

Miksi rimaa pitää nostaa?

Orion on sitoutunut vähentämään energiankulutustaan ja etenemään kohti hiilineutraaliutta. Juuri tällaiset toimet, joita Kuopiossa ilmanvaihtokoneidemme käytössä teimme, vievät meitä lähemmäs tavoitettamme.

Miten nostamme rimaa?

Kuopion tuotantolaitos on edelläkävijä Orionin tuotantotilojen energiankulutuksen optimoimisessa. Säästämme tässä paitsi energiaa myös euroja. Vuotuinen säästö sähkön ja lämmön kulutuksessa on jatkossa merkittävä.

Optimoimalla ilmanvaihtokoneiden käyttöä Kuopiossa pystymme vähentämään CO2-päästöjä noin 30 tonnia vuodessa.