Siirry pääsisältöön
Hyvinvointi_2019_39_1920x1080.jpg

Kivun hallinta

Nykyiset kipulääkkeet eivät tarjoa riittävää apua kaikille kivusta kärsiville, ja joihinkin liittyy myös riskejä. Orion pyrkii ratkomaan näitä ongelmia kehittämällä uudenlaisia kivunhoidon vaihtoehtoja.

Elämä kivun kanssa on arkipäivää lukuisille ihmisille, mikä vaikuttaa merkittävästi heidän elämänlaatuunsa. Kipu onkin yksi yleisimmistä syistä terveydenhuollon palvelujen käyttöön.

Niin akuutti kuin krooninen kipu voivat lamaannuttaa ihmisen kokonaan, ja pitkään jatkunut kipu rajoittaa mahdollisuuksia elää tasapainoista elämää. Siksi tavoitteenamme Orionilla on kehittää uudenlaisia kivunhoidon vaihtoehtoja.

Haussa apu myös hermovaurio- ja TULE-kipuihin

Nykyiset hoitomuodot pystyvät lievittämään kipua yleensä vain osittain, eivätkä kaikki potilaat saa apua markkinoilla olevista tuotteista. Nykyisillä kipulääkkeillä on vaikea hoitaa erityisesti hermovaurioista johtuvaa kipua sekä pitkäaikaisia tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja.

Voimakkaisiin kipulääkkeisiin liittyy myös paljon riskejä. Opioidien liiallinen ja kontrolloimaton käyttö on aiheuttanut paljon riippuvuuksia, väärinkäyttöä ja kuolemia ja johtanut joissain maissa kansanterveyskriisin.

Näihin puutteisiin Orion pyrkii vastaamaan kehittämällä uudenlaisia kipulääkkeitä ja kivunhoidon vaihtoehtoja akuutista tai kroonisesta kivusta kärsiville potilaille. Tavoitteenamme ovat paitsi entistä tehokkaammat lääkkeet myös hoitomuodot, jotka eivät aiheuta riippuvuutta.