Siirry pääsisältöön
Apteekki_Neuvonta.jpg

Oikeanlaista lääkkeiden käyttöä

Pitkän tutkimustyön tuloksensa syntyneen tuoteyhteenvedon avulla Orion pyrkii varmistamaan, että tuotteitamme käytettäisiin aina asianmukaisesti. Tarjoamme lisäksi terveydenhuollon ammattilaisille koulutusta sekä kuluttajille useita yhteydenottokanavia asianmukaisen käytön tueksi.

Lääkevalmisteiden on tarkoitus tuoda käyttäjiensä elämään helpotusta ja apua. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tuotteet toimivat vain silloin, kun niitä käytetään asianmukaisesti. Esimerkiksi vääränkokoiset, liian harvoin tai liian usein otetut annokset vaikuttavat lääkkeen tehoon ja käyttäjän terveyteen negatiivisesti.

Moni kuluttaja saa tietonsa tuotteiden asianmukaisesta käytöstä terveydenhuollon ammattilaisilta, kuten farmaseuteilta, lääkäreiltä ja terveydenhoitajilta. Näiden on siksi pystyttävä vastaamaan kuluttajien kiperimpiinkin kysymyksiin. On myös tärkeää, että kuluttaja voi ottaa käyttämästään lääkkeestä selvää itse. Siksi pidämme monin tavoin huolen, että viestimme tuotteistamme asianmukaisesti, laajasti ja selkeästi sekä kuluttajille että ammattilaisille.

Tuoteyhteenveto auttaa ammattilaista ja kuluttajaa

Jokaisen Orionin lääkepakkauksen mukana tulee valmisteyhteenveto. Se on virallinen dokumentti, jossa kerrotaan, mitä tuotteesta on tutkimuksissa havaittu. Sen avulla terveydenhuollon ammattilaiset ja kuluttajat saavat tietoa, miten lääkkeen käyttö olisi mahdollisimman turvallista ja toimivaa.  

Valmisteyhteenveto perustuu aina faktoihin ja dataan. Siksi sen luominen on pitkä prosessi. Uutta lääkettä kehitettäessä tutkimme lääkettä ensin huolellisesti noin 12–15 vuotta kestävän lääkekehitysprosessin aikana. Kaikki tieto, mitä kehityksen aikana kerätään, päätyy lopulta tiivistetyssä muodossa valmisteyhteenvetoon.

Ennen kuin tuote pääsee markkinoille, kaikki lääkekehityksen aikana kerätty data sekä valmisteyhteenveto arvioidaan huolellisesti viranomaisten toimesta. He arvioivat tuotteen hyöty-haittasuhteen ja varmistavat, että tuotteesta on tarpeeksi hyötyä potilaille. Kun lääke on hyväksytty markkinoille ja lanseerattu, kaiken lääkkeeseen liittyvän materiaalin pitää olla yhdenmukaista valmisteyhteenvedon sekä julkaistun datan kanssa.

Koulutusta ja kontaktointimahdollisuuksia

Terveydenhuollon ammattilaiset toimivat tulkkinamme asiakkaan suuntaan. Siksi meille onkin tärkeää, että heillä on paras mahdollinen tieto tuotteistamme. Lääke-esittelijämme sekä muut asiantuntijamme järjestävät terveydenhuollon ammattilaisille runsaasti koulutuksia tuotteidemme käyttöön liittyen. Näin nämä voivat puolestaan osaltaan siirtää tiedon eteenpäin kuluttajille.

Jaamme terveydenhuollon ammattilaisille lisäksi erilaisia ohjekirjasia, annosteluoppaita sekä muita lääkkeiden toiminnasta kertovia materiaaleja. Niistä jokainen perustuu valmisteyhteenvetoon mutta kertoo asiasta tiivistetymmin ja käyttäjäystävällisemmin.

Tarjoamme myös tuotetiedotusta sekä kuluttajaneuvontaa kaikille kuluttajille yhteisestä puhelinnumerosta. Kehitämme jatkuvasti digitaalisia kanaviamme, jotta kuluttaja voi saada tietoa tuotteistamme yhä ajantasaisemmin ja helpommin.

Orion_Research_and_development_medicine_package.jpg

Potilasturvallisuus aina etusijalla

Laitamme potilaan turvallisuuden aina etusijalle, mikä näkyy kaikessa toiminnassamme.
Potilasturvallisuus-teemasivulle