Siirry pääsisältöön
Laboratorio_Turku_2019_2_1920x1080.jpg

Ohjeet apurahanhakijalle

Säätiö julistaa tutkimusapurahat seuraavalle vuodelle haettaviksi kuluvan vuoden elokuussa. Hakuaika päättyy syyskuun alkupuoliskolla ja hakuohjeet löytyvät säätiön www-sivuilta sekä monesta alan aikakausilehdistä.

Kuka voi hakea apurahaa?

Apurahat myönnetään Orionin Tutkimussäätiön sääntöjen mukaisesti maamme lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian sekä niihin liittyvien luonnontieteiden, kuten kemian ja fysiikan tutkimuksen tukemiseksi

1)      äskettäin (viiden vuoden sisällä *)) väitelleille tutkimustyön jatkamiseen (suuruudeltaan 30 000-50 000 euroa) sekä

2)      nuorille tutkijoille (ei väitelleille) tieteellistä tutkimustyötä varten (suuruudeltaan enintään 6 000 euroa).

Säätiö ei jaa pelkkiä matka-apurahoja esim. kongresseihin.

50 000 euron apurahan hakija voi saada vain kerran ja väitöstyöhön tarkoitetun enintään 6 000 euron apurahan korkeintaan kahdesti.

Suurempaa apurahaa voi hakea tutkija, joka on väitellyt apurahojen hakukauden loppuun mennessä viiden vuoden kuluessa – tai poikkeussäännön *) mukaisesti seitsemän vuoden kuluessa. Tarkasteluhetki on päivä, jolloin apurahojen haku päättyy.

*) Erikoislääkärin, erikoishammaslääkärin tai erikoiseläinlääkärin tutkinnon suorittamisesta tai muista erityisistä syistä (äitiys-, isyys-, vanhempain- ja hoitovapaa, varusmies- tai siviilipalvelus tai pitkäaikainen sairaus) otetaan huomioon myös hakija, jonka tutkinnon suorittamisesta on kulunut enemmän kuin viisi – kuitenkin korkeintaan seitsemän – vuotta. Mikäli viiden vuoden määräaika ylittyy, pyydetään CV:ssä esittämään selvitys syistä.

Myönnettävät apurahat

Suuret apurahat ovat enintään 50 000 euroa ja ne on tarkoitettu väitelleiden tutkimustyön jatkamiseen. Niissä eduksi luetaan ulkomaiselle Post doc –kaudelle lähteminen, ulkomaisen Post doc-kauden pidentäminen tai sellaiselta palaaminen. Post doc –apurahan hakemukseen on liitettävä mahdollisen ulkomaisen tutkimuksen suorituspaikan (yliopisto tai laitos) sitoumus.

Pienet apurahat ovat suuruudeltaan enintään 6 000 euroa ja ne myönnetään useimmiten väitöstyöhön. Pieni apuraha voidaan myöntää joko henkilökohtaisena apurahana tai kuluapurahana.

Apurahanhakuohjeet

Apurahojen hakeminen tapahtuu elokuussa julkaistavalla sähköisellä hakemuslomakkeella. Hakemus laaditaan suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Muita kuin pyydettyjä liitteitä ja suosituskirjeitä ei käsitellä. Ilmoitathan hakemuslomakkeella vuoden loppuun asti voimassa olevan sähköpostiosoitteen, johon mahdollinen myöntöpäätös voidaan toimittaa.

Hakuaika päättyy syyskuun alkupuoliskolla. Päivityksiä jätettyihin hakemuksiin ei käsitellä. Myönnetyt apurahat ilmoitetaan apurahansaajille sähköpostitse marraskuussa sekä julkistetaan loppuvuodesta Tutkimussäätiön kotisivulla. Myönnetyt apurahat maksetaan saajan tilille tammikuussa.

 

Tietosuojaseloste - apurahan hakijat

Tietosuojaseloste - apurahan saajat

Hakemusten käsittely ja päätökset

Säätiön hallituksen jäsenet arvioivat hakemukset. Hallitus päättää apurahojen saajat kokouksessaan, yleensä loka-marraskuussa. Päätökset pyritään julkistamaan marraskuun loppuun mennessä.