Siirry pääsisältöön
orion_research-and-development_check_2023_5811.jpg

Lääketuotannon tehtäviin Orionille

Orionilla voit tuotantotyöntekijänä työskennellä hyvin monipuolisissa tehtävissä. Tutustu lääketehtaan erilaisiin työnkuviin ja tehtaiden toimintaan!

Orionilla on kuusi nykyaikaista Suomessa toimivaa tuotantolaitosta lääkkeiden sekä lääkkeiden vaikuttavien aineiden (APIen) valmistukseen ja pakkaamiseen. 

Lääketehtaat sijaitsevat Espoossa, Turussa, Kuopiossa ja Salossa. Niissä valmistetaan eri tuotemuotoisia lääkevalmisteluokkaisia ja ei-lääkkeellisiä tuotteita, kuten geelejä, liuoksia, injektioita, tabletteja, kapseleita, sytostaatteja, inhalaattoreita, voiteita ja nasaaleita. ​​​ 

​​​​​​​Tytäryhtiö Fermion valmistaa lääkkeiden vaikuttavia aineita Oulussa ja Hangossa. 

Tuotantotyöntekijän tehtävät eri lääketehtailla

Työ lääketuotannossa pitää sisällään itse lääkkeiden valmistusta sekä pakkaamista eri puhtausluokan tiloissa, tuotantolinjojen valvontaa, prosessin kontrollointia, suojainten käyttämistä lääkevalmistuksen yhteydessä, dokumentointia, puhdistustoimenpiteiden hallintaa ja ohjeiden noudattamista. Työ vaatii erityistä tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta sekä teknistä näppäryyttä. Lähes kaikki työvaiheet tehdään koneiden ja laitteiden avulla, mutta osassa tehtäviä myös hyvä fyysinen kunto on kuitenkin myös eduksi ja tarpeen.

Osastosta riippuen työskentelemme joko päivä-, 2-, keskeytyvässä 3- tai keskeytymättömässä 5-vuorossa. Jokainen työntekijä työskentelee pääsääntöisesti saman vuoron ja työntekijöiden kanssa. Työvuorot ovat tiedossa aina noin vuodeksi etukäteen, mikä mahdollistaa paremman työn ja vapaa-ajan elämän yhteensovittamisen.

Tutustu yksikköjen ja osastojen toimintaan eri paikkakunnilla

 

Tehtävien kuvaukset

Orionilla monet tuotantotyöntekijät työskentelevät prosessinhoitajan nimikkeellä. Alla on kuvausta, mitä prosessinhoitajan työtehtävät voivat tarkemmin pitää sisällään.

Prosessinhoitaja inhalaattoriosastolla valmistaa inhaloitavia jauheita, valvoo ja käyttää täyttölinjoja sekä huolehtii laitteiden ja välineiden huolto- ja valmistelutoiminnoista. Tablettiosastolla tehtäviin voi sisältyä massanvalmistusta, tabletointia, päällystämistä ja tuotantokoneiden käyttämistä.  Prosessinhoitajana voit työskennellä myös injektio- ja erikoisvalmisteosastoilla sekä liuosvalmistuksessa, joissa henkilö vastaa kunkin osaston tuotteen valmistusprosessista.

Kaikkien prosessinhoitajan työtehtäviin kuuluu muun muassa dokumentointia, prosessin kontrollointia, näytteiden ottoa, laaduntarkkailua, laitteiden ja välineiden valmistelu-, asennus- ja purkutoimia, puhdistustoimintoja sekä häiriötilanteiden ratkaisemista.

Prosessinhoitajan työnkuva koostuu erilaisista työvaiheista, joiden tekijöistä käytetään myös tehtävää kuvaavia nimikkeitä, joita on esitelty alla. 

Massanvalmistajan tehtäviin kuuluu lääkemassojen valmistaminen erilaisia laitteita ja prosesseja käyttäen sekä laitteiden ja välineiden puhdistustoimenpiteet.

Tabletoijan tehtäviin kuuluu tablettimassojen tabletointi nykyaikaisilla tablettikoneilla, sekä tablettikoneiden purku, puhdistus ja asennus.

Päällystäjän tehtäviin kuuluu tablettien päällystys päällystysrummulla. 

Raaka-aineiden punnitsijan tehtäviin kuuluu raaka-aineiden punnitseminen erilaisilla punnitusasemilla tai isolaattorissa sekä jauhatukset.

Välinehuoltajan tehtäviin kuuluu huolehtia tuotekontaktiosien puhdistamisesta, kuivauksesta sekä puhtaudentarkastamisesta.

Voidevalmistajan tavoitteena on käyttää valmistuslaitteita perusvoiteiden sekä lääkkeellisten voiteiden, geelien sekä liuosten valmistamiseksi edistäen joustavaa ja mahdollisimman tehokasta ja häiriötöntä tuotantoa.

Useimmilla osastoillamme eri paikkakunnilla on lisäksi omia pakkaamo- sekä varastotoimintoja. Alta voit lukea lisää näistä tehtävänkuvista.

Pakkauslinjan asentaja-operaattori/pakkaaja vastaa kokonaisuudessaan pakkauslinjan toiminnasta. Pakkauslinjalla voit työskennellä eri osastoillamme ja paikkakunnillamme. Monipuolinen tehtävä pitää sisällään linjan toiminnan hallinnan sisältäen asennukset, linjan käynnissäpidon sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisuun osallistumisen. Työtehtäviin kuuluu muun muassa dokumentointia, prosessin kontrollointia, laaduntarkkailua, puhdistustoimintoja ja häiriötilanteiden ratkaisemista.

Varastotyöntekijä vastaa varaston erilaisista vaihtelevista ja vastuuta sisältävistä tehtävistä, kuten materiaalin vastaanotosta, hyllytyksestä, keräilystä pakkaamon tarpeisiin sekä lähetystoiminnoista.

Orionin tytäryhtiöllä Fermionilla tuotantotyöntekijänä voit työskennellä esimerkiksi prosessinhoitajan tai prosessioperaattorin nimikkeellä.

Fermionin prosessinhoitajana/prosessioperaattorina toimit kemianprosessien hoito- ja valvontatehtävissä. Tehtäviisi kuuluu sekä käsikäyttöisten että automatisoitujen tuotantokoneiden käyttämistä, puhdistamista sekä työvaiheiden kirjaamista ja laaduntarkkailua.

Kiinnostuitko tuotantotyöntekijän työstä lääketehtaallamme ja haluat olla mukana rakentamassa hyvinvointia? 

Hakemuksesi pääset lähettämään Avoimet työpaikat -sivultamme.