Siirry pääsisältöön

Energiatehokasta huomenta

Espoon pääkonttoriremontin myötä orionilaiset pääsevät nauttimaan entistä energiatehokkaammasta ja ympäristöystävälliset valinnat mahdollistavasta toimistosta.
Rimannostajat_Taru_Karhunsaari.jpg

”Ympäristöystävällinen toiminta liittyy myös arkipäiväisiin valintoihin, kuten konttorin perustoimintoihin. Remontin myötä pääkonttorimme vastaa nykypäivän tarpeisiin ja arvoihin.”

– Orionin pääkonttorin remonttihankkeen projektipäällikkö Taru Karhunsaari

Otamme Orionilla ympäristövastuun huomioon kaikessa toiminnassamme. Pääkonttorimme lokakuussa 2021 alkaneessa remontissa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen, jotta siellä voidaan työskennellä seuraavat vuosikymmenet entistä ympäristöystävällisemmin.

Konttorirakennusta ei ole saneerattu sen valmistumisen jälkeen, joten koko talotekniikan uudistaminen on tärkeä askel kohti kestävämpää toimistoelämää. Pääkonttorimme muutetaan remontin yhteydessä monitilatoimistoksi, ja siellä siirrytään järjestelyyn, jossa työntekijöillä ei ole omia paikkoja. Kun paikkoja on vähemmän, esimerkiksi lämmityksen tarve minimoituu.  Kaikkia vanhoja tiloja ei myöskään remontoida heti käyttökuntoon, vaan odotetaan, millaiseksi käyttöaste muodostuu.

Miksi rimaa pitää nostaa?

Vaikka suurimmat ympäristövaikutuksemme tulevat muualta, ovat myös vastuullinen toimistorakentaminen sekä -työskentely osa Orionin vastuullisuustoimintaa ja arvoja. Ympäristöystävälliset valinnat on tärkeää ottaa huomioon myös arkipäiväisissä toiminnoissa.

Miten nostamme rimaa?

Remontin myötä konttorista poistetaan uima-altaan sekä saunan kaltaisia energiasyöppöjä ja tiloille keksitään uusia tarkoituksia. Ikkunoiden ja valaistuksen uusiminen, älykkäämpi ilmanvaihtotekniikka, viherkatot sekä katoille asennettavat energiapaneelivaraukset tuovat myös runsaasti energiasäästöjä.

Konttorin ympäristöystävällisyyteen vaikuttaa itse rakennuksen lisäksi moni muukin asia, kuten miten sinne tullaan, mitä siellä syödään ja miten siellä kierrätetään. Näitä asioita Orionilla pohditaan yhä enemmän tulevaisuudessa.

Koko talotekniikan uudistaminen on tärkeä askel kohti kestävämpää toimistoelämää.