Siirry pääsisältöön

Itsensä ja oman työn kehittäminen ovat välttämätöntä muuttuvassa työympäristössä

Learning Weeks on Orionin henkilökunnalle suunnattu itsensä kehittämiseen ja työelämätaitoihin keskittyvä oppimistapahtuma. Orionilla nähdään, että jatkuva oppiminen on kilpailukyvyn edellytys.
learningweeks1_orionfi_994x559.jpg

Kaksiviikkoinen Learning Weeks -tapahtuma käsittää lukuisia työelämään ja itsensä kehittämiseen liittyviä sessioita. Tapahtuman tavoitteena on ylläpitää ja vauhdittaa Orionin oppimiskulttuuria – jatkuva oppiminen on avainasia sekä kilpailukyvyn että henkilöstön viihtyvyyden kannalta:  
 
”Itsemme ja oman työmme kehittäminen on välttämätöntä nopeasti muuttuvassa ympäristössä, jossa toimimme. Oppimista tapahtuu tietenkin arjessamme koko ajan, kun ratkomme työhömme liittyviä haasteita. Silti välillä on hyvä pysähtyä aiheiden äärelle ja aktiivisesti hankkia uusia näkökulmia. Ne rikastuttavat työtä ja antavat uutta virtaa ja kipinää arkeen”, kertoo Learning Solutions, Team Leader Susanna Sevón-Laakso.

Yleisömagneetteina itsensä kehittäminen ja työelämätaidot  

Tänä vuonna moni Learning Weeks -tapahtuman luennoista keskittyi itsensä ja oman työn kehittämisen ohella hyvinvoinnin lisäämiseen. Ulkopuolisista puhujista esimerkiksi työpsykologi Nina Lyytisen esitys Itsensä johtaminen – virtaa työhön ja vapaalle sekä Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakasen Työnimua työtä tuunaamalla sekä aivotutkija Minna Huotilaisen Minne keskittymiskykyni katosi kiinnostivat laajalti.  
 
Toiminnan laatuun liittyviin puheenvuoroihin oli varattu kokonainen päivä. Lisäksi tietoturvallisuus sekä DE&I-teemat olivat mukana kattauksessa. Myös moni Orionin omista asiantuntijoista oli panostanut paljon tapahtumaan, ja he kertoivat ajankohtaisista teemoista kuten urakehitysmahdollisuuksista ja Orionin skenaarioprojektista. 

Tutustumiskierrokset piirtävät tarkemman kokonaiskuvan 

Tämänkertainen tapahtuma sisälsi myös tuotanto- ja laboratoriokierroksia, joissa orionilaiset pääsivät näkemään kollegojensa työtä esimerkiksi inhalaatiotuotannossa tai laadunvalvontalaboratoriossa.  
 
”Moni kiitteli tätä mahdollisuutta. Ymmärrys Orionista kokonaisuutena kasvaa, kun näkee toimintaa paikan päällä”, Sevón-Laakso kertoo. 
 
Tapahtuman haluttiin olevan mahdollisimman monipuolinen ja yleishyödyllinen kokonaisuus, josta jokainen – työstä, tittelistä tai organisaatiosta riippumatta – voisi löytää omaan arkeensa uusia ajatuksia. 
 
”Toivomme, että luennot kirvoittavat keskustelua ja sitä kautta toimintaa päästään kehittämään yhdessä. Näin Learning Weeksin annista voi ammentaa pitkään tapahtuman jälkeenkin”, Sevón-Laakso sanoo. 
 
Learning Weeks -oppimistapahtumaa suunnitellaan toteutettavaksi taas ensi vuonna.