Siirry pääsisältöön

Arvot yhdistävät orionilaisia yli kansallisuusrajojen

Espoo, Oulu, Nottingham tai Mumbai – sama työkulttuuri vallitsee orionilaisilla työpisteillä maasta tai kaupungista riippumatta. ”Turvallisuus ja ammatillinen kasvu on tärkeää kaikille”, sanoo Intian toimipisteen Head of HR Sapna Gore.
8.4.2024 Teksti / Anni Turpeinen
sapna_gore_orionfi_080424.jpg

Sapna Gore, Head of HR, vetää Orionin Intian-toimipisteen henkilöstöosastoa. Hänellä on vankka kokemus erilaisista henkilöstötehtävistä lääkealalla, mutta orionilaisena hän on vielä melko tuore. 
 
Kun Gore harkitsi Orionin riveihin liittymistä, hän tarkasteli itsekin ensimmäiseksi Orionin arvoja. Ne tuntuivat hyviltä ja luontevilta, ja jo ensimmäisissä haastatteluissa kävi ilmi, etteivät arvot olleet vain sanoja paperilla, vaan osa orionilaisuutta ja työn arkea. 
 
”Rekrytointivaiheessa moni käy verkkosivuilla tutustumassa yrityksen toimintaan ja siihen, millainen kulttuuri yrityksestä välittyy. Niin minäkin tein. Kun pääsin juttelemaan rekrytoijien kanssa, näin, että arvot näkyvät orionilaisten käyttäytymisessä. Silloin tiesin, että haluan tämän työpaikan”, Gore sanoo. 
 
Goren mielestä intialainen ja suomalainen työkulttuuri ei juurikaan eroa toisistaan. Kun arvopohja on yhtenäinen, työskentelykulttuuri muotoutuu samanlaiseksi itsestään. 
 
”En ajattele, että on suomalaisia tai intialaisia orionilaisia, on yksinkertaisesti orionilaisia riippumatta siitä, missä maassa he työskentelevät.” 

Lahjakkuudet taloon veto- ja pitovoiman avulla 

Goren vastuulla on Intian organisaation henkilöstöresurssien hallinta ja tiimin osaamisen kehittäminen. Hänen tehtäviinsä kuuluu huolehtia, että organisaation työvoima on linjassa Orionin strategisten tavoitteiden kanssa.  
 
”Teemme paljon töitä henkilöstön veto- ja pitovoiman eteen ja vaalimme hyvää työkulttuuria sekä ammatillisen kehittymisen mahdollisuuksia. Haluamme houkutella lahjakkuuksia ja säilyttää ne”, Gore kertoo. 
 
Orion ei ole brändinä yhtä tunnettu Intiassa kuin Suomessa tai Skandinaviassa, ja siksi Gore kollegoineen haluaa panostaa erityisesti työnantajamielikuvaan ja tunnettuuden kasvattamiseen.  
 
”Haluamme meille sitoutuneita, avarakatseisia, uteliaita ja oppimishaluisia työntekijöitä. Työn oppii, jos asenne on oikea. Haluan, että jokainen uusi orionilainen tuntee Orionin arvot omikseen – Silloin työntekijä viihtyy, sitoutuu ja kokee työnsä merkitykselliseksi”, Gore painottaa. 

Ponnahduslautoina uteliaisuus ja virheistä oppimisen taito  

Gore on työskennellyt erilaisissa HR-rooleissa lääketeollisuuden eri yrityksissä yhteensä reilusti yli vuosikymmenen. Häntä on ajanut uralla eteenpäin rohkeus ja sinnikkyys.  
 
”Joskus onnistuu ja joskus tekee virheitä. Jos epäonnistun, pyrin aina oppimaan virheistä ja analysoimaan, mikä meni vikaan”, Gore miettii. 
 
Gore kertoo arvostavansa työnantajassaan vapautta ja psykologista turvallisuutta. Erityisesti Intian organisaation johtoryhmä saa Gorelta kiitosta: 
 
”Työpaikallani vallitsee tasa-arvoinen ja kannustava ilmapiiri. Ensimmäisinä kuukausina Orionilla tunsin olevani kuin vuoristoradan kyydissä – niin paljon opittavaa oli. Johtoryhmän henkilöt kannustivat ja auttoivat minua löytämään oman roolini.” 

Neljä parasta asiaa työssäni – Sapna Gore: 

  • Ammattitaitoiset, sitoutuneet ja innovatiiviset kollegat, joiden seurassa on ilo työskennellä.
  • Vapaus tuoda omat mielipiteet ja ideat esiin. Ajatuksia kuunnellaan ja niitä viedään myös käytäntöön. Ihmiset arvostavat mielipiteitäni ja minua.
  • Vahva panostus työhyvinvointiin. Joustava työaika ja hybridityö auttavat minua työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisessa. Lisäksi kunnioittava ja avoin työkulttuuri motivoi ja tuo työhön lämpöä ja inhimillisyyttä.
  • Vastuullisuus ja merkityksellisyys. Osallistumme Orionin kestävän kehityksen agendaan omalla toiminnallamme. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin, ammatilliseen kasvuun ja eettisiin toimintatapoihin. Katsomme myös, että käyttämämme CRO:t toimivat Orionin eettisten ohjeiston standardien mukaan.