Siirry pääsisältöön

Mathias Herrlin: Faasi1-traineeohjelma on mahdollistanut työskentelyn isommassa skaalassa ja haasteet on saanut kohdata yhdessä

Mathias Herrlin on työskennellyt kesällä 2023 Fermionilla Research and Development -tiimissä Faasi1-harjoittelijana. Ohjelmassa on mahdollistanut työskentelyn alan huippuosaajien kanssa mielekkäiden työtehtävien edessä.
Mathias Herrlin.png

Olen Mathias ja olen neljännen vuoden kemian opiskelija Åbo Akademissa. Olen työskennellyt tämän kesän Fermionilla R&D Chemist Traineenä. Työtehtäviini ovat kuuluneet laboratoriotyöskentely, kirjallisuuden tutkiminen ja raportin kirjoittaminen. 

Kesän aikana Fermionin laboratoriossa työskennellessäni olen päässyt työskentelemään paljon isommassa skaalassa kuin mihin olen yliopistolla tottunut. On ollut mielenkiintoista oppia, että esimerkiksi synteesi ei välttämättä toimi ihan samalla tavalla isommassa skaalassa.

Olen myös päässyt kokeilemaan eri metodeja ja välineitä, joita pienemmässä ”kolviskaalassa” ei välttämättä tarvitsisi käyttää. Lisäksi olen päässyt seuraamaan synteesieni kulkua sekä tuotteitani NMR:llä ja HPLC:llä. Työskentelyn skaala on täytynyt huomioida myös kirjallisuuden tutkimisessa. Tarkoitan tällä sitä, että jos kirjallisuudessa synteesi on tehty ”kolviskaalassa”, niin se ei välttämättä toimisi yhtä hyvin isommassa skaalassa.

Koen, että meillä Fermionilla minut on otettu hyvin vastaan ja olen nopeasti tullut osaksi työryhmää. Meillä on ollut esimerkiksi tapana pitää työpäivän aikaiset tauot yhdessä. Yhteisten taukojen kautta olen oppinut nopeasti tuntemaan työkaverini. Työskentelyn tauot ovatkin tarjoilleet monia kiinnostavia ja hauskoja hetkiä yhdessä tiimin kanssa. 

Kesän alussa sain työhöni hyvän perehdytyksen, ja olen aina saanut apua, kun olen sitä tarvinnut. Koen, että kaikki opastetaan myös selvästi, ja se, että olen edelleen opiskelija, on otettu hyvin huomioon. Kuten kaikki, jotka tekevät töitä laboratoriossa synteesien parissa tietävät, niin kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä. Olen työkaverieni kanssa voinut kohdata haasteet yhdessä, ja laboratoriossa työskentely on ollut mielekästä.

Tulevana kemistinä voin vahvasti suositella Fermionia kaikille kemian opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita orgaanisen kemian synteeseistä. Fermionilla pääsee tekemään töitä hauskojen huippuosaajien kanssa, jotka auttavat mielellään ja samalla pääsee haastamaan omaa osaamistaan.

Voisin vielä lisätä kiitoksen Orionin Faasi1-traineeohjelmalle. Faasi1-traineeohjelmassa on ollut erilaisia tapahtumia, joissa on kannustettu tutustumaan uusiin ihmisiin. Myös faasitapahtumat ovat aina olleet hauskoja ja olenkin päässyt tutustumaan moniin eri alojen opiskelijoihin. 

 

Terveiset,

Mathias Herrlin