Siirry pääsisältöön

Maija Väätäjä: Parasta Orionin Faasi1-traineeohjelmassa ovat ihmiset ja oikeasti merkityksellinen työ

Maija Väätäjä on työskennellyt kesällä 2023 Orionin Operations Development -tiimissä Faasi1-harjoittelijana. Merkittäviä asioita harjoittelujakson aikana ovat olleet kehitykseen kannustava ilmapiiri ja verkostoituminen yhteisöllisessä ilmapiirissä.
Maija Väätäjä.png

Kesän aikana olen päässyt työskentelemään osana Orionin Faasi1-traineeohjelmaa. Olen ollut Faasi1-harjoittelijana Operations Development -tiimissä, jossa projektiluontoisesti kehitämme erilaisia operatiivisia toimintoja.

Traineeohjelman ja erityisesti tiimini parhaita puolia on ollut se, että kaikkea ei tarvitse, eikä oletetakaan heti osaavan. Olen itse tuotantotalouden toisen vuoden opiskelija Turun ammattikorkeakoulussa.  Siellä olen saanut hyvää teoriatason osaamista ja hyödyllisiä työkaluja, mutta vasta Orionilla olen oppinut tekemään monia asioita käytännössä.

Täällä on kannustettu kehittymään, ja perehdytykseen on käytetty aikaa. Olen saanut mielenkiintoisia työtehtäviä ja aikaa oppia uusia asioita, mikä on vienyt minua kesän aikana paljon eteenpäin.

Kesän aikaiset työtehtäväni ovat olleet mielekkäitä ja monipuolisia. Työpöydältäni on löytynyt esimerkiksi 5S auditointeja, kustannusanalyysiä sekä linjojen tehokkuustarkastelua.

Kivaa vaihtelua työviikkoihin ovat tuoneet myös työtehtävät Orionin muissa toimipisteissä, Salossa ja Espoossa, Turun toimipisteeni lisäksi. Myös Kuopion tehtaalla olisi tarkoitus käydä vielä kesän aikana.

Orionilla uskotaan yhteistyön voimaan, mikä näkyy esimerkiksi erilaisten työntekijöille järjestettävien tapahtumien kautta. Faasi1-harjoittelijoille järjestetään kesän aikana kivoja tapahtumia sekä pienryhmämentorointia, mitkä ovat hyviä paikkoja verkostoitua muihin Orionilaisiin.

Mentoroinneissa olemme päässeet keskustelemaan kokeneemman Orionilaisen kanssa mielenkiintoisista aiheista sekä saaneet hyödyllisiä neuvoja tulevaisuuden työelämään.

Parasta Orionilla on ollut tutustua uusiin hienoihin ihmisiin sekä oikeasti merkityksellisen työn tekeminen.

 

Terkuin,

Maija