Siirry pääsisältöön

Damla Serper: Faasi1-harjoittelijana minulla on ollut ilo työskennellä hankkeessa, jossa voin integroida tutkimustani teollisuuden käyttöön

Damla Serper on työskennellyt Faasi1-harjoittelijana Orionin Computational Pharmaceutics -tiimissä. Työ on ollut tieteellisesti kiinnostavaa ja antanut mahdollisuuden integroida Damlan väitöstutkimusta Orionin toimintoihin.
Damla Serper.png

Olen Damla Serper, ja olen työskennellyt tämän kesän aikana Pharmaceutical Data -harjoittelijana Orionin Faasi1-harjoitteluohjelmassa.

Olen osa uutta Computational Pharmaceutics -tiimiä Orionin tutkimus- ja kehitysorganisaatiossa. Tiimissäni on minun lisäkseni kaksi jäsentä, ja olemme kaikki kiinnostuneita datasta ja farmaseuttisten prosessien mallintamisesta.

Opintoni alkoivat biotekniikan kandidaatin tutkinnolla Marmaran yliopistossa Turkissa. Opiskelin bioprosessien ja kemiallisten prosessien suunnittelua ja mallintamista, myös lääkkeiden osalta. Olin myös harjoittelijana toisen lääkeyhtiön tuotantotiimissä.

Maisteriopintojeni aikana muutin Suomeen ja opiskelin kemian, biokemian ja metallurgian tekniikkaa Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa.

Aloitin tohtoriopintoni 3,5 vuotta sitten samassa korkeakoulussa. Olen tutkinut keskipakosuotimien mallintamista ja skaalaamista. Koska akateemisen tutkimukseni aihe liittyy teollisuuteen, halusin saada siitä käytännön kokemusta. Siksi hain Orionin Faasi1-kesäharjoitteluohjelmaan tänä vuonna.  

Tätä kirjoittaessani olen työskennellyt Orionissa Faasi1-harjoittelijana kaksi kuukautta. Olen nauttinut tieteellisesti kiinnostavasta ja palkitsevasta työstä ja mukavasta työyhteisöstä sekä Faasi1-harjoittelijoille järjestetyistä hauskoista tapahtumista.

Olen oppinut paljon Orionin arvoista ja eri toiminnoista. Olen myös osallistunut koulutuksiin, joiden avulla voin kehittyä ammatillisesti.

Työhöni kuuluu tabletin puristusprosessin mallintamista numeerisella Discrete Element Method (DEM) -menetelmällä. Väitöstutkimukseni ansiosta olen tämän menetelmän asiantuntija. Minulla on ilo työskennellä hankkeessa, jossa voin integroida tutkimustani teollisuuden käyttöön.

Olen oppinut tablettien puristusprosessista esihenkilöltäni sekä nähnyt ja käyttänyt itse laboratoriomittakaavan puristuskoneita. Kävin myös tablettien valmistuspaikalla saadakseni käsityksen prosessin mittakaavoista. Olen luomassa realistista mallia tablettien puristamisesta laboratoriomittakaavassa.

Olen oppinut paljon, ja odotan jo pääseväni oppimaan lisää ja olemaan hyödyksi Orionille Faasi1-harjoittelijana. 

Terveisin,

Damla