Siirry pääsisältöön

Rimannostajat – matka kohti hiilineutraalia Orionia

Matka kohti hiilineutraalia Orionia 2030 etenee tavoitteiden mukaisesti. Rimaa on päätetty kuitenkin nostaa entisestään: jatkossa huomiota kiinnitetään entistä enemmän myös päästöihin, jotka eivät synny suoraan omissa toiminnoissa.
Rimannostajat_Noora_Paronen_2.jpg

Viime vuonna Orion päätti nostaa vastuullisuustyössään rimaa ja ottaa tavoitteekseen omien toimintojensa hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. Nyt alkavassa kampanjassa kysymmekin orionilaisilta, herättääkö kunnianhimoinen tavoite heissä rimakauhua vai rohkeutta, eli suhtaudutaanko sen saavuttamiseen jännityksellä vai luottavaisesti.

– Itse suhtaudun tavoitteeseen suurella rohkeudella. Tänä vuonna sitä kohti on edetty hienosti hiilineutraaliuden tiekarttaa seuraten. Edistämme erityisesti energiatehokkuushankkeita, joissa tavoitteina on sekä ostoenergian käytön että hiilidioksidipäästöjen vähentäminen, sanoo Orionin vastuullisuusjohtaja Noora Paronen.

Hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen vaatii investointeja ja innovatiivisia ratkaisuja. Seuraavaksi tavoitetta lähestytään lisäämällä uusiutuvalla energialla tuotetun lämmön ja höyryn osuutta.

– Tänä vuonna merkittäviä hankkeita ovat olleet Turun päästöttömän lämpöpumppulaitoksen kehittäminen ja Hangon tehtaan aurinkopaneelit. Kunnianhimoisten, konkreettisten päästövähennystoimien lisäksi jäljelle jäävä hiilijalanjälki kompensoidaan vuoteen 2030 mennessä, Paronen kertoo.

Rimannostajat-sivulle on koottu esimerkkejä teoista, joilla Orion vähentää päästöjään eri toiminnoissaan. Rimaa nostetaan myös omien toimintojen ulkopuolella. Jatkossa Orionilla kiinnitetään entistä enemmän huomiota arvoketjun päästöihin, jotka eivät synny suoraan omista toiminnoista. Näihin kuuluvat tuotteissa käytettyjen materiaalien valmistamisesta sekä kuljetuksista syntyvät päästöt.

­­– Vastuullisen yrityksen on ymmärrettävä koko ketjunsa ympäristövaikutukset. Siksi tiivistämme entistä enemmän yhteistyötä kumppaniemme kanssa, sanoo Paronen.

Ella Junnila jatkaa Orionin brändilähettiläänä

Suomea EM- ja MM-kisoissa tänä vuonna edustava korkeushyppääjä Ella Junnila toimii jo toista vuotta Rimannostajat-kampanjan keulakuvana.

– Iloitsemme siitä, että yhteistyö Ellan kanssa jatkuu tänäkin vuonna. Hän on elävä esimerkki siitä, miten tehdä jatkuvaa työtä tavoitteitaan kohti ja nostaa rimaa matkalla. Toivomme hänelle suurta menestystä tämän kesän arvokisoihin, sanoo Paronen.

Myös Junnila oli innokas jatkamaan yhteistyötä.

– Oli hienoa päästä haastamaan orionilaisia hiilineutraaliustavoitteeseen liittyen, mutta tulla myös itse haastetuksi. Olen oppinut ympäristövastuullisuudesta paljon uutta yhteistyön aikana, Junnila sanoo.

Rima ei jää vielä tähänkään korkeuteen, lupaa Paronen.

– Vastuullisuus on asia, jossa ei ikinä tule valmista. Kaikkien kannalta on tärkeää, että siinä parannetaan jatkuvasti. Rimaa tullaan nostamaan jatkossakin kaikissa toiminnoissamme, Paronen sanoo.