Siirry pääsisältöön

Orionin vastuullisuusraportti 2022 on julkaistu – tavoitteissa edettiin ja ympäristö- ja ilmastotavoitteiden rima nostettiin yhä korkeammalle

Orionin vastuullisuusraportti 2022 julkaistiin 27.4.2023. Raportin kohokohdiksi nousivat kunnianhimon tason nostaminen ympäristövastuussa sekä lääkkeiden saatavuuden turvaaminen haastavassa maailmantilanteessa.
Orion-huhti23-Vastuullisuusraportti-2023-3000x2000.jpg

Vastuullisuusraportissa 2022 kerrotaan, miten Orion on saavuttanut tavoitteitaan eri vastuullisuusteemoissa viime vuoden aikana. Raportista käy muun muassa ilmi, että Orion pystyi vastaamaan lääkemarkkinoiden tarpeisiin ja varmistamaan luotettavan lääkehuollon haastavasta maailmanlaajuisesta tilanteesta huolimatta. 
 
Orionin tavoitteena on ollut vahvistaa vastuullisuuskulttuuria toimitusketjussaan. Vuonna 2022 keskityimme entistä enemmän vastuullisuusaiheisiin toimittajasuhteiden hallinnassa, jotta onnistuisimme tässä tavoitteessa. Lisäksi hankintaan osallistuvan henkilöstön asiantuntemusta aiheesta on kehitetty erilaisten koulutusten ja materiaalien avulla. 
 
Lisäksi vastuullisuusraportissa kuvataan seuraavien vuosien tavoitteet, jotka on asetettu raamittamaan ja ohjaamaan tulevaisuuden toimintaa.

Vastuullisuusohjelman neljä teemaa

Orionin vastuullisuusohjelma koostuu neljästä teemasta, jotka on tunnistettu olennaisimmiksi Orionin liiketoiminnalle ja sidosryhmille:

  1. Potilasturvallisuus aina etusijalla
  2. Aktiivinen työ ympäristön puolesta
  3. Huolenpito hyvinvoinnin huippuosaajista
  4. Eettisyys työn ytimessä 

”Toteutimme vuonna 2018 olennaisuusarvion yhteistyössä sidosryhmiemme kanssa ja määrittelimme vastuullisuusohjelmamme teemat arvion tulosten pohjalta. Arvioimme teemojen ajankohtaisuutta jatkuvasti. Lisäksi päivitämme olennaisuusarviointimme vuoden 2023 aikana”, kertoo vastuullisuusasiantuntija Matleena Inget

Vastuullisuusraportti kertoo tärkeistä edistysaskelista sekä viitoittaa uusien tavoitteiden tietä

Orionin vuoden 2022 vastuullisuusraportin kohokohdiksi nousivat: 

  • Lääkkeiden ja lääkkeellisten tuotteiden saatavuus oli viime vuonna Suomessa 97 prosenttia. (Potilasturvallisuus).
  • Orion sitoutui asettamaan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet (science-based targets), mikä tarkoittaa sitoutumista koko arvoketjussa syntyvien päästöjen vähentämiseen siten, että Orion tekee yrityksenä osuutensa ilmaston lämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen vuoteen 2030 mennessä. (Ympäristö).
  • Orion sitoutui tekemään työtä sen eteen, että sen omasta liiketoiminnasta tai arvoketjusta ei syntyisi luontokatoa aiheuttavia vaikutuksia. (Ympäristö).
  • Monimuotoisuuden, yhdenvertaisuuden ja inkluusion teemojen käsittely sisällytettiin tiimien säännöllisiin turvatuokioihin (Ihmiset). 
  • Toimittajasuhteiden hallinnassa keskityttiin entistä enemmän vastuullisuusaiheisiin, minkä tarkoituksena on vahvistaa vastuullisuuskulttuuria läpi toimitusketjun (Eettinen liiketoiminta). 

Vastuullisuustyö on jatkuvaa parantamista

Orion toimii kunnianhimoisesti vastuullisuuden saralla, ja tuore raportti tekee tätä työtä näkyväksi. Vastuullisuustyössä löytyy aina parannettavaa, ja tavoitteita tulee olla valmis nostamaan koko ajan korkeammalle.  
 
”Ympäristön osalta vastuullisuustyömme keskittyy vuonna 2023 vahvasti tieteeseen pohjautuvien ilmastotavoitteiden asettamiseen sekä konkreettisen tiekartan hahmottamiseen liittyen siihen, miten yhdessä koko organisaation voimin ja yhteistyössä kumppaneidemme kanssa vähennämme arvoketjumme päästöjä”, Inget sanoo.  
 
Lisäksi Orion valmistautuu vastuullisuusraportoinnin tulevaan lainsäädäntöön ja edistää sosiaalisen vastuun tiekartan luomista. 
 
 Tutustu vastuullisuusraporttiimme