Siirry pääsisältöön

Orion mukaan eurooppalaiseen innovatiivisten lääkeyritysten järjestöön – askel kohti globaalimpaa toimintaa

Orion on hyväksytty eurooppalaisten biolääkeyritysten edunvalvontajärjestön EUCOPEn jäseneksi. Järjestön jäseniä yhdistää innovatiivisuus biofarmaseuttisten tuotteiden ja lääketieteellisten teknologioiden alalla.
23.2.2024 Teksti / Sanna Jäppinen
Eucope_Orionfi_photo.jpg

European Confederation of Pharmaceutical Entrepreneurs eli EUCOPE on järjestö, joka edustaa pieniä ja keskisuuria eurooppalaisia biolääkeyrityksiä. Nyt ensimmäisenä suomalaistoimijana mukana on myös Orion, joka hyväksyttiin jäseneksi 21. helmikuuta 2024.

EUCOPEn jäsenyritykset tutkivat, suunnittelevat, kehittävät, toimittavat, valmistavat ja ottavat käyttöön seuraavan sukupolven lääkkeitä ja hoitoja. 

Järjestö edistää sekä EU:n että jäsenmaiden tasolla yhteistyötä ja politiikkaa, joka hyödyttää paitsi jäsenyrityksiä, myös potilaita ja terveydenhuoltoa: tavoite on saada markkinoille uudenlaisia lääkkeitä ja hoitomuotoja. 

Tietoa ja vaikutusmahdollisuuksia

Orionin uudistetun strategian ydintavoite on entistäkin globaalimpi ja innovatiivisempi toiminta. Tähän istuu hyvin aiempaa vahvempi läsnäolo myös EU-tasolla.

"Lääketeollisuus on yksi nopeimmin kasvavia teollisuudenaloja, ja samaan aikaan sekä kansallisen että kansainvälisen sääntelyn merkitys on alalla koko ajan tärkeämpi – paitsi kilpailukyvyn kannalta, myös esimerkiksi vastuullisuuden, tutkimuksen, tuotekehityksen, hinnoittelun ja huoltovarmuuden suhteen”, toteaa Lotte Bruns, Orionin Head of Public Affairs.

”Pyrimme varmistamaan hyvän, ennakoitavan ja kannustavan toimintaympäristön, jotta eurooppalaiset lääkeyritykset pärjäisivät globaalissa kilpailussa myös tulevaisuudessa”, Bruns kertoo. 

Lue lisää EUCOPEsta täällä.