Siirry pääsisältöön

Young Orionees -verkostossa nuoret ammattilaiset tutustuvat ja pääsevät vaikuttamaan Orionin toimintaan

Uransa alkuvaiheessa olevien ammattilaisten verkosto Young Orionees vaikuttaa Orionin strategiaan ja kulttuuriin tuomalla esiin nuoren sukupolven ääntä. Lisäksi verkoston aktiivinen toiminta luo tiivistä me-henkeä ja lisää työhyvinvointia.
Orion_heinä23_Young Orionees_Orionfi_994x559.jpg

Young Orionees -verkostoon kuuluu itsensä ja Orionin kehittämisestä kiinnostuneita nuoria ja nuorenmielisiä ammattilaisia. Verkoston avulla uransa alkuvaiheessa olevat orionilaiset pääsevät tutustumaan toisiinsa ja saavat mahdollisuuksia sparrailuun yli organisaatiorajojen.   Verkoston tavoitteena on ymmärtää yritystä, sen strategiaa ja pyrkiä vaikuttamaan Orionin kulttuuriin painottamalla avoimuuden, tasa-arvoisuuden ja modernien työtapojen tärkeyttä. 
 
”Haluamme olla mukana kehittämässä Orionia nuorten ammattilaisten näkökulmasta. Uskallamme haastaa nykyisiä toimintatapoja, tuoda esiin uusia ideoita ja kertoa, millaisessa yrityksessä meidän sukupolvemme haluaa työskennellä”, kertoo Young Orioneesin ydintiimin vetäjä Linda Nurmi.  
 
Vaikka verkoston nimi viittaakin nuoriin orionilaisiin, ikä ei ole este verkostoon liittymiselle. Mukaan verkostoon toivotetaan tervetulleeksi kaikki uudistushenkiset orionilaiset, jotka ovat valmiita osallistumaan ryhmän järjestämiin tapahtumiin ja aktiiviteetteihin, ja joilla on halua kehittyä sekä viedä tärkeitä asioita eteenpäin kohti uusia käytäntöjä.  

Toiminta lisää yhteenkuuluvuutta ja kehittämismahdollisuuksia 

Young Orionees järjestää tapahtumia ja aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on 

  • verkostoitua 
  • vaikuttaa nuorille ammattilaisille tärkeisiin asioihin 
  • parantaa työviihtyvyyttä ja sitoutuneisuutta työnantajaan
  • kehittää työnantajamielikuvaa myös ulospäin.

Viime vuosina verkoston järjestämiä tapahtumia ovat olleet muun muassa: 

  • puhujatilaisuudet, joissa kuullaan nuorten kannalta kiinnostavia puhujia 
  • uraillat, joissa on opittu tärkeitä asioita esimerkiksi työhyvinvoinnista sekä itsensä brändäämisestä ja johtamisesta työelämässä  
  • työviihtyvyyden kehittämiseen liittyvä työpaja  
  • Vapaa-ajan tilaisuudet, tapahtumat ja matkat.

Young Orionees kuuluu FYP:iin eli valtakunnalliseen Finland Young Professionals -verkostoon. Myös tämän verkoston toimintaan ja tapahtumiin pääsee Young Orioneesin kautta mukaan. 

Verkostosta kollegoita samasta elämäntilanteesta ja urapolun vaiheesta 

Young Orioneesin jäsenet Mia Almgren (HR Consultant) ja Matti Kurvinen (SAP Solution Lead) ovat olleet aktiivisesti mukana verkoston toiminnassa heti Orion-uransa alkumetreiltä lähtien. Tällä hetkellä he toimivat myös verkoston hallituksessa. Molemmat kertovat, että Young Orioneesin toiminnassa parasta on mahdollisuus tutustua samanhenkisiin kollegoihin ja saada laajempaa ymmärrystä Orionin eri toiminnoista ja työnkuvista. 
 
”Saan oman tiimini ja organisaationi jäseniltä riittävästi tukea työhöni, mutta on tärkeää saada ympärilleen myös kollegoita, joiden kanssa elämäntilanne ja urapolun vaihe on samanlainen”, Kurvinen sanoo. 
 
Monelle Young Orionees -verkosto on merkittävä syy siihen, että Orionilla viihdytään niin hyvin.  
 
”Olen itse löytänyt verkoston kautta ystäviä, joiden kanssa vietän vapaa-aikaa myös työn ulkopuolella”, Almgren lisää.