Siirry pääsisältöön

Orion mukana alkuvuoden rekrymessuilla: ”Moni yllättyy, mitä kaikkea meillä voi tehdä”

Orion on ollut näkyvästi esillä vuoden alun rekrytointitapahtumissa ja -messuilla ympäri Suomen. Rekrymessut ovat tärkeä väylä tutustua uusiin osaajiin ja päästä kertomaan Orionista monipuolisten ja merkityksellisien tehtävien työnantajana.  
Messut-pääkuva-uusi sivusto-994x559.jpg

Alkaneen vuoden aikana Orion on ollut mukana jo kahdeksassa erilaisessa rekrytointitapahtumassa eri puolilla Suomea. Orionin sinivalkoisen messuosaston on voinut nähdä muun muassa Contact Forum -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa, DuuniOmniassa Espoossa, HankoRekryssä Hangossa, Luoti-päivässä Kuopiossa, Töihin Saloon -rekrytointitapahtumassa Salossa ja Yrityspäivillä Tampereen yliopistossa. 
 
”Rekrytointitapahtumat ovat meille tärkeä väylä päästä kertomaan työnhakijoille ja opiskelijoille Orionista monipuolisena ja houkuttelevana työnantajana. Haluamme tutustua osaajiin sekä kuulla heidän ajatuksiaan Orionista ja toiveistaan tulevaisuuden työpaikan suhteen. Annamme mielellämme myös vinkkejä työnhakuun”, kertoo HR koordinaattori Meeri Hannula.

Rekrymessuilta positiivisia muistijälkiä puolin ja toisin

Rekrytointitapahtumissa Orionin osastolla keskustelu on yleensä vilkasta, kun sekä työnhakijat että työnantaja haluavat tutustua toisiinsa. Moni tulee nykäisemään orionilaisia messuedustajia hihasta, ja keskustelu työmahdollisuuksista, työnkuvista, työskentelykulttuurista, vastuullisuudesta tai työnhakuvinkeistä alkaa kuin itsestään.  
 
”Orion on brändinä laajasti tunnettu, mutta työnantajana meistä ajatellaan, että työllistämme pääosin vain kemian ja lääkealan ammattilaisia. Moni yllättyy, kun kerromme, mitä kaikkea meillä voi tehdä”, Hannula kertoo. 
 
HR:n edustajien lisäksi rekrytapahtumissa on mukana orionilaisia eri liiketoimintayksiköistä. Näin kiinnostuneet pääsevät kuulemaan tarkemmin, millaista työtä tehdään esimerkiksi 

  • lääketuotannossa
  • varastossa
  • pakkaamossa
  • tutkimuksessa ja kehityksessä
  • myynnissä ja markkinoinnissa
  • hankintaosastolla.

”On arvokasta ja antoisaa päästä juttelemaan osaajien kanssa kasvotusten; keskustelut rekrytointimessuilla ovatkin ehdottomasti erinomainen erottautumistekijä. Luvan saadessaan messuedustajat vinkkaavat usein messuilla tapaamaansa sopivaa henkilöä rekrytoivalle esihenkilölle”, Hannula kertoo. 

Kesätöihin Faasi1-traineeohjelmaan

Orionille rekrymessuille osallistumisen päätarkoitus on kasvattaa tunnettuutta ja houkuttelevuutta työnantajana. Tarkempana tavoitteena on löytää sopivia hakijoita avoimiin työpaikkoihin ja korkeakouluopiskelijoiden Faasi1-traineeohjelmaan.  
 
”Palkkaamme tänäkin vuonna 50 faasilaista sekä muita kesätyöntekijöitä, joten moni opiskelija pääsee meille saamaan kokemusta työelämästä ja työskentelystä lääkeyrityksessä. Harjoittelijoista osa jää meille myös töihin harjoittelunsa jälkeen”, Hannula sanoo.