Siirry pääsisältöön

Faasi1-harjoittelijoiden kokemuksia ohjelmasta

Täältä voit lukea lisää faasilaisten kokemuksia aikaisemmilta vuosilta.

2021:

HR Trainee Joonan mietteitä kesästä Orionilla pääset lukemaan Kemianteollisuus ry:n blogissa täällä.

Faasi1-trainee, Projekti-insinööri

Olen Tony ja opiskelen kemiantekniikkaa kolmatta vuotta Aalto-yliopistossa. Sain tänä vuonna kandidaatintutkinnon pakettiin ja aloittelen syksyllä maisteriopinnot Chemical and Process Engineering -pääaineessa. Täällä Orionilla työskentelin kesän projekti-insinöörinä injektio- ja inhalaatio-osastoilla ja työtehtäviini kuului esimerkiksi laitteiden käyttöönottoa, kunnossapitoa, käyttöinsinöörien avustamista ja pääsin myös auttamaan lukuisissa projekteissa. Työtehtävät olivat mukavan haastavia ja monipuolisia, joten mielenkiinto ei päässyt loppumaan missään vaiheessa! Työtehtävissä ehkä parasta on ollut lääketeollisuudesta oppiminen ja omien taitojen kehittäminen.

Työilmapiiri on Orionilla todella hyvä kuten moni muukin on sanonut. Työporukkaan pääsi helposti sisään ja koskaan ei ollut tunnetta, että olisi ongelmien kanssa yksin. Faasi1-ohjelma on ollut myös hyvä kokemus normaalien työtehtävien lisäksi. Olen itse pitänyt mentoroinnista todella paljon, koska se on antanut paljon uusia näkökulmia tulevaisuutta varten. On myös ollut mahtavaa tavata muita faasilaisia ja kuulla mitä he ovat tehneet kesän aikana.

-Tony, Faasi-trainee-ohjelma 2021

 

Faasi1-trainee, Chemical Quality Control

Olen Ilona, kemian- ja prosessitekniikan neljännen vuosikurssin opiskelija Åbo Akademista. Kesällä 2021 työskentelin Orionin Turun toimipisteen kemiallisessa laadunvalvonnassa Quality Control Traineena. Keskeisin työtehtäväni oli päivittää laadunvalvontalaboratorion työohjeita lääkkeiden vaikuttavien aineiden sekä geeli- ja voidevalmisteiden kromatografisille analyyseille. Työni oli osa projektia, jonka tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa laadunvalvonnan analyysitöiden suoritusta ja tarkastusta. Käytännössä laadin ohjeita analyysejä koskevista turvallisuusmerkinnöistä sekä niiden suorittamisessa tarvittavista henkilösuojaimista ja tarvikkeista muun muassa kemikaalien käyttöturvatiedotteiden ja eri tietokantojen pohjalta.

Kesäharjoittelu Orionilla sai minut kiinnostumaan lääketeollisuudesta ja -tutkimuksesta entisestään. Opin paljon uutta lääkkeiden sisältämistä aineista, kromatografisesta analyysistä ja laboratorioturvallisuudesta sekä siitä, millaista tarkkuutta niin lääkkeiden tuotanto kuin laadunvalvonta vaatii. Lisäksi perusperiaatteet GMP-ympäristössä työskentelystä ja lääkealan toimitusketjuista tulivat tutuiksi. Työhön perehdytettiin kattavasti, mutta myös kynnys pyytää työkavereilta apua sitä tarvitessa oli matala. Koin, että työpanoksestani oli hyötyä ja osaamistani arvostettiin.

Olennaisena osana Orionin kesäharjoittelua olivat myös Faasi1-toimintaan sekä työelämämentorointiin liittyvät workshopit ja muut aktiviteetit. Koronakesästä ja etätoteutuksesta huolimatta niistä sai paljon irti, ja ne toivat virkistävää vaihtelua tavallisille työpäiville!

-Ilona, Faasi-trainee-ohjelma 2021

Kesä 2020:

Faasi1-trainee, Corporate Responsibility

Corporate Responsibility -traineen Matleenan kokemuksia kesästä 2020 Orionilla pääset lukemaan Kemianteollisuus ry:n blogipostauksesta.

Faasi1-trainee, HR (rekrytointi)

Käy lukemassa kesän 2020 HR-traineen Annin kokemuksia siitä, miten työt etäolosuhteissa ovat sujuneet. Blogipostaus löytyy Kemianteollisuus ry:n sivuilta.

Faasi1-trainee, RD (Physical Analytical Laboratory)

"Olen Noora ja opiskelen proviisoriksi Helsingissä. Työskentelin kesän Orionilla RD-traineenä tutkimus ja kehitys- osastolla fysikaalisen analytiikan laboratoriossa. Pääsin työssäni analysoimaan mm. lääke- ja apuaineiden ominaispinta-aloja ja kosteudensitomiskykyä sekä käyttämään erilaisia mikroskooppeja. Pääsin aitiopaikalta seuraamaan laajasti Orionin toimintaa, sillä kauttamme kulkivat sekä kaupalliseen käyttöön menevät laadunvarmistusnäytteet että kehitysvaiheessa olevat tutkimusnäytteet. Laboratoriotyöskentely oli minulle ennestään tuttua, mutta oli hienoa saada hyvä rutiini myös GMP – työskentelyyn. Vastaanotto oli todella lämmin ja perehdytys työhön hyvää, sain nopeasti vastuuta tiimin jäsenenä ja työkavereita tulee kesän jälkeen varmasti ikävä!"
−Noora, Faasi1-trainee-ohjelma 2020

Kesä 2019

Faasi1-trainee, Logistics

Kesän 2019 Faasi1- logistiikan kesätyöntekijämme Aino Häkkinen kertoi blogikirjoituksessaan työskentelystä Orionilla. Käy lukemassa Ainon blogikirjoitus Kemianteollisuuden nettisivuilta.

Faasi1-trainee, Treasury

”Olen Simo ja opiskelen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kolmannella vuosikurssilla Rahoitusta. Työskentelin kesän 2019 Orionin rahoitusosastolla, jossa pääasiallisiin tehtäviini kuului konsernin rahaliikenteen hoitaminen, lyhyen aikavälin likviditeetin hallinta sekä valuuttakauppojen tarkistaminen. Tämän lisäksi tein kesän aikana Orionin eläkesäätiölle sivuprojektina vastuulliseen sijoittamiseen liittyvää työtä sekä sijoitusanalyysejä potentiaalisista sijoituskohteista.

Kesätyö Orionin Treasuryssa oli loistava näköalapaikka pörssiyhtiön rahoitustoimintojen kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen. Yllätyin myös siitä, kuinka suurta vastuuta minulle annettiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien konsernin rahaliikenteen hoidossa. Eläkesäätiön projekti puolestaan opetti todella paljon vastuullisuuden merkityksestä sijoituspäätöksenteossa sekä sen, kuinka sitä käytännössä harjoitetaan.

Faasi1-ohjelmassa pääsin omien työtehtävieni lisäksi tutustumaan muihin Orionin kesätyöntekijöihin, sekä kuulemaan heidän työskentelystään Orionilla. Mielestäni tämä oli loistavaa tasapainoa päivittäisten työtehtävieni ohelle, sekä sen lisäksi sain mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin oman opiskelualan ulkopuolelta. Kaiken kaikkiaan kesä Orionilla ei ollut pelkästään työskentelyä mutta myös erinomainen paikka oppia uutta rahoitukseen liittyen sekä saada arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.”

−Simo, Faasi1-trainee-ohjelma 2019

Faasi1-trainee, HR

”Olen Marie, maisteriopintoja pian aloitteleva sosiaalipsykologian kandidaatti Helsingin yliopistosta. Erityisesti olen kiinnostunut hyvinvoinnista, johon sivuaineeni psykologiasta ja Bangkokissa vaihdossa suoritetusta terveyden ja hyvinvoinnin opintokokonaisuudesta sopiikin mainiosti. Orionilla olen tuntenut vahvasti työskenteleväni hyvinvoinnin eteen. Toimin kesällä 2019 Orionilla osana Talent Management Services tiimiä, työskennellen työnantajamielikuvan, rekrytointien sekä laajasti monipuolisen sisäisen ja ulkoisen viestinnän parissa. Lisäksi pääsin vetämään Orionin koulutuskeskukseen tiimipäiville rastia osaamisen kehittämisestä. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien tunsin olevani tasavertainen tiimin jäsen, apua on saanut aina tarvittaessa ja työtehtävät ovat olleet aidosti sekä mielekkäitä että vastuullisia. Ilmapiiri Orionilla on erittäin positiivinen ja lämmin yli organisaatioiden!

Olen päässyt kehittämään osaamistani usealla eri osa-alueella koordinoiden Faasi1- kesätyöohjelmaa ja sen tapahtumia, toteuttaen kesän mittaan kuvattavaa videoproduktiota ja osallistuen soveltuvuusarviointeihin hyödyntäen sosiaalipsykologista osaamistani. Faasi1- porukka on ollut ihana ja faasilaisista on saanut usein lounasseuraa ja aikaa on tullut vietettyä yhdessä myös työpäivien ulkopuolella. Kirsikkana kakun päällä Orionilla on erityisesti nuorille orionilaisille suunnattu oma yhteisö, jonka toiminta on mahdollistanut verkostoitumisen ja omien ideoiden esiin tuomisen yrityksessä laajemminkin. Onnekseni sain mahdollisuuden jatkaa Orionilla ihanassa porukassa HR koordinaattorina myös syksyllä. Suosittelen Orionia ja Faasi1- kesätyöohjelmaa vahvasti kaikille!”

−Marie, Faasi1- trainee-ohjelma 2019

Faasi1-trainee, Communications

”Täällä kirjoittelee Emilia, viestinnän ja vastuullisuuden harjoittelija Orionilla vuodelta 2019. Opiskelen Helsingin yliopistossa politiikan ja viestinnän koulutusohjelmassa, pääopintosuuntanani politiikan ja organisaatioiden tutkimus ja toisena opintosuuntanani viestinnän tutkimus. Lisäksi olen opiskellut esim. sukupuolentutkimusta ja taloustiedettä joitain kursseja ja kiinnostuksenkohteeni pyörivät yhteiskunnallisissa asioissa.

Orionin viestintä- ja vastuullisuuskoordinaattorina olen päässyt hyödyntämään kiinnostustani yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Vastuullisuuden puolella kesän pääprojektina minulla on ollut yrityksen Code of Conductin päivittäminen, joka on opettanut minulle hurjan paljon yritysmaailman vastuullisuustoimista ja siitä, kuinka prosesseja pyritään jatkuvasti parantamaan.

Viestinnän puolella olen päässyt tekemään monenlaista eri projektia, kaikkea videoiden käsikirjoittamisesta ja tuottamisesta niissä itse esiintymisen kautta artikkelien kirjoittamiseen ja brändikuvausten järjestämiseen. Minusta tuntuu, että olen työssäni oppinut enemmän alastani kuin olisin uskaltanut toivoa. Työtehtävissäni on ollut tarpeeksi vastuuta, välillä jopa enemmän kuin olisin itselleni uskaltanut antaa, mutta kaikesta on selvinnyt hyvin! Parasta on se, kuinka kollegat kohtelevat täällä tasavertaisena ammattilaisena nuoresta iästäni huolimatta.

Olen saanut muista faasilaisista uusia ystäviä ja koko kesän täydeltä ihania muistoja. Suosittelen ehdottomasti Orionia työnantajana erityisesti viestijälle, sillä isossa organisaatiossa ja pienessä viestinnän tiimissä pääsee tekemään asioita ilahduttavan monipuolisesti. Tiimihenki on tiivis, lämmin ja aina auttavainen.”

−Emilia, Faasi1-trainee-ohjelma 2019

Faasi1-trainee, Customer Service and Logistics

”Olen Ville ja opiskelen Vaasan Yliopistossa Kauppatieteitä, pääaineenani on Laskentatoimi. Työskentelin kesän 2019 Orionin logistiikkatiimissä. Työnkuvaan kuului tilaus-toimitusketjun prosessin hallinta yhteistyössä tuotannonsuunnittelun kanssa. Tärkein työkalu oli toiminnanohjausjärjestelmä SAP, jota pääsin käyttämään monipuolisesti kesän aikana. Päivittäin seurasin myyntien etenemistä ennustevaiheesta ostotilaukseen, tuotannosta laaduntarkastukseen ja lopulta Salon jakelukeskukseen, missä tavara pakattiin kuljetettaviksi loppuasiakkaille ympäri maailmaa. Työssä olin kiinteästi yhteyksissä tuotannonsuunnitteluun, myyntitiimeihin, laadunvalvontaan sekä asiakkaisiin, onnistuneen myynnin läpiviemiseksi. Pääasiallisten tehtävien ohella pääsin mukaan RPA-projektiin, jonka tarkoitus on automatisoida ostotilausten vastaanotto. Selvitin automatisaation myötä logistiikkatiimille syntyvää ajansäästöä.

Mieleenpainuvimpia kokemuksia Orionilla oli tuotantokierros Espoossa, matka Salon logistiikkakeskukseen, toimitusketjun tiimipäivät Tuohilammen koulutuskeskuksella. Yksi asia ylitse muiden oli kuitenkin se luottamus, joka Orionilla annettiin kesätyöntekijälle. Sain olla koko kesän vastuussa työkierrossa olleen kollegani tehtävistä. Onneksi tukena oli myös osaava tiimi, jolta sai apua vaikeampiin pulmiin!”

− Ville, Faasi1-trainee-ohjelma 2019​

Faasi1-trainee, Discover Analytics

”Olen Anu ja opiskelen farmaseuttisten tieteiden maisteriksi Kööpenhaminan yliopistossa. Hain kemiallisen analytiikan parista kesätyötehtävää, sillä kromatografiset menetelmät ja laitteet sekä näytteiden kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen analysointi olivat minulle entuudestaan tuttuja opintojeni kautta. Orionista on jäänyt minulle aina positiivinen kuva niin yrityksenä kuin työnantajana, ja siksi halusin hakea tänne töihin toteuttamaan omia unelmiani.

Ensimmäisestä kesätyöpäivästä lähtien koin olevani tervetullut lisäapu tiimillemme, ja tuntui että minulle annettiin heti paljon vastuuta. Puhtausanalyysien laatiminen, reaktioiden seuranta ja jakautumiskertoimen määritykset muodostuivat keskeisimmiksi työtehtävikseni kesän aikana. Opin myös paljon erilaisista laitteista ja menetelmistä sekä näytteiden käsittelystä. Työtehtävään vaadittiin osaamista kromatografiasta ja analytiikasta, mutta sain myös tiimiläisiltäni hyvän perehdytyksen erilaisiin projekteihin.

Mielestäni parasta tässä kesässä oli se, että pääsin soveltamaan yliopistolla opittuja asioita heti työelämässä. Työtehtävien mielekkyys, vaihtuvuus ja sopiva haasteellisuus antoivat paljon uusia asioita mietittäväksi, ja aika tuntui menevän todella nopeasti töitä tehdessä. Arvostan paljon viettämääni kesätyöaikaa täällä Orionilla, ja kannustan ehdottomasti muitakin opiskelijoita hakemaan Orionille töihin!”

−Anu, Faasi1- trainee-ohjelma 2019

Faasi1-harjoittelijoiden kokemuksia