Etsimme terveitä vapaaehtoisia tutkimushenkilöitä kliiniseen lääketutkimukseen

Tutkimuksessa verrataan suun kautta annosteltavien levosimendaani (ODM-109) -valmisteiden imeytymistä verenkiertoon. Levosimendaani on markkinoilla sydämen vajaatoiminnan hoitoon, mutta sen tehoa tutkitaan myös ALS-taudin oireisiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää vaikuttavatko pienet erot valmisteiden koostumuksessa lääkkeen imeytymiseen.

Tutkimukseen kuuluu alkutarkastus, kolme vuorokauden mittaista tutkimuskäyntiä noin viikon välein, sekä lopputarkastus. Kunkin tutkimuskäynnin aikana tutkittavat saavat kerta-annoksen tutkimusvalmistetta ja viettävät tutkimuskeskuksessa noin vuorokauden. Tutkittavista otetaan useita verinäytteitä, seurataan sydämen sähköistä toimintaa sydänfilmin avulla, mitataan verenpainetta ja sydämen sykettä.

Tutkimukseen kuuluu lääkärintarkastus ja laboratoriokokeita. Tutkimuksesta ei ole odotettavissa tutkittaville itselleen välitöntä lääketieteellistä hyötyä, mutta he saavat tietoa omasta terveydentilastaan. Lisäksi tutkittavat saavat korvauksen tutkimukseen käyttämästään ajasta.

Jos olet kiinnostunut tutkimuksesta ja täytät seuraavat ehdot:

  • olet terve ja normaalipainoinen 18-65 –vuotias suomea puhuva mies tai nainen
  • et tupakoi yli 5 savuketta päivässä tai käytä vastaavaa määrää nikotiinia sisältäviä tuotteita, ja voit olla tutkimuskeskuksessa vietetyn ajan tupakoimatta
  • käytät tutkimuksen aikana kahvia kohtuullisesti (enintään 6 dl päivässä), ja voit olla tutkimuskäyntien ajan juomatta kahvia
  • et käytä säännöllisesti mitään lääkkeitä (ehkäisyvalmisteet ja hormonikorvaushoito on sallittu)
  • et ole raskaana etkä imetä
  • et ole käynyt verenluovutuksessa tai osallistunut toiseen lääketutkimukseen viimeisen 3 kuukauden aikana saatat soveltua tutkimukseen.

Odotamme yhteydenottoasi puhelimitse tai sähköpostitse Orion Oyj Orion Pharma:an (Espoo): Puh. 050 966 3963, 010 426 4497 tai 010 426 2880.

Sähköpostiosoite: tutkimusyksikko@orionpharma.com


Tutkimuksesta vastaavana tutkijana toimii lääkäri Leena Mattila, puh: 010 4261
leena.mattila@orionpharma.com

 

 

Tietosuojaseloste, Kliinisen lääketutkimusyksikön tutkimushenkilörekisteri