Siirry pääsisältöön

Orion selvittää Orion Diagnostican mahdollista myyntiä

ORION OYJ PÖRSSITIEDOTE 23.1.2018 KLO 12.20

 

Orion Oyj on arvioinut konsernin Orion Diagnostica -tulosyksikön strategisia vaihtoehtoja ja päättänyt selvittää Orion Diagnostican mahdollista myyntiä tai muuta järjestelyä, jossa Orion Diagnostica siirtyisi Orion-konsernin ulkopuolelle. Selvityksen seurauksena on mahdollista päätyä myös lopputulokseen, jossa Orion Diagnostica jatkaa Orion-konsernin osana.

Orion-konsernissa on kaksi liiketoiminta-aluetta eli toimintasegmenttiä: Lääkeliiketoiminta ja Diagnostiikkaliiketoiminta, jonka muodostaa Orion Diagnostica -tulosyksikkö. Orion Diagnostica toimii liiketoiminnallisesti itsenäisesti eikä sillä ole merkittäviä liiketoiminnallisia synergioita Lääkeliiketoiminnan kanssa. Tilikaudella 2016 Orion Diagnostican liikevaihto oli 55 miljoonaa euroa (noin 5 % Orion-konsernin liikevaihdosta) ja liikevoitto 8,4 miljoonaa euroa (noin 3 % Orion-konsernin liikevoitosta).

Orion Oyj

 Timo Lappalainen
 Toimitusjohtaja
  Olli Huotari
Johtaja, Esikuntatoiminnot 
 

                                               
Yhteyshenkilö:
Jari Karlson, talousjohtaja, Orion Oyj
puhelin 050 966 2883

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.