Siirry pääsisältöön

Orion sopimukseen Precedex®-alkuperälääkettä koskevassa patenttikiistassa

ORION OYJ PÖRSSITIEDOTE 5.12.2013 KLO 15.00

Orion Oyj ("Orion") ja Hospira, Inc. -yhtiö ("Hospira") sekä Sandoz Inc. ja Sandoz Canada Inc. -yhtiöt (jäljempänä yhdessä "Sandoz") ovat solmineet sovintosopimuksen oikeudenkäynnissä, jossa Orion ja Hospira ovat patenttejaan puolustaakseen haastaneet Sandozin oikeuteen Yhdysvalloissa Sandozin jätettyä Orionin Precedex®-valmisteen geneeristä versiota koskevan myyntilupahakemuksen. Oikeudenkäynti, joka on parhaillaan valitustuomioistuinvaiheessa, koskee Orionin patenttia nro 4,910,214 sekä Orionin ja Hospiran yhteistä patenttia nro 6,716,867.

Sovintosopimuksen ehtojen mukaan Sandoz saa tuoda Yhdysvaltain markkinoille Precedex-valmisteen geneerisen version 26.12.2014, elleivät tietyt markkinoilletuloon liittyvät ehdot toteutuessaan johda aikaisempaan Sandozin markkinoilletulopäivään.

Osapuolet eivät julkista sovintosopimuksen muita ehtoja.

Yhdysvalloissa voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti yllä mainittu sopimus toimitetaan Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisille (United States Federal Trade Commission ja United States Department of Justice).

Timo Lappalainen
Toimitusjohtaja
Olli Huotari
Johtaja, Esikuntatoiminnot  

Yhteyshenkilö:
Olli Huotari, johtaja, Esikuntatoiminnot
puhelin 010 426 3054 

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.