Siirry pääsisältöön

Orion Diagnostican yt-neuvottelut päättyivät

ORION OYJ PÖRSSITIEDOTE 3.6.2013 KLO 8.55 Orion Oyj:n diagnostiikkaliiketoimintaan keskittyvän tytäryhtiön Orion Diagnostica Oy:n huhtikuussa käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen perusteella on päätetty irtisanoa yhtiön palveluksesta Suomessa yhteensä noin 60 henkilöä. Tämän lisäksi noin 20 henkilön työsuhde päättyy muun muassa eläkkeelle jäämisen tai määräaikaisen työsuhteen päättymisen johdosta.
 
 

Orion Diagnostica Oy tehostaa toimintaansa ja parantaa yhtiön kannattavuutta muun muassa yksinkertaistamalla tuotevalikoimaa. Neuvottelujen arvioitiin alun perin saattavan johtaa enimmillään 80 henkilön vähennyksiin.

Irtisanomisista noin 40 toteutuu Turussa, jossa Orion Diagnostican toiminta lakkautetaan. Muut henkilöstövähennykset tapahtuvat Espoossa ja Oulussa. Irtisanomiset toteutetaan kaikilla paikkakunnilla pääosin vuoden 2013 kuluessa.

Vähennykset eivät koske Orionin lääkeliiketoimintaa Turussa tai muilla paikkakunnilla.

Orion kirjaa vuoden 2013 toiselle neljännekselle alustavan arvion mukaan noin 1,5 miljoonan euron suuruiset järjestelyihin liittyvät kertaluonteiset kulut.  

Orion-konserni pyrkii mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan irtisanomisten kohteena oleville henkilöille muita tehtäviä konsernissa.

Orion Oyj

Timo Lappalainen
Toimitusjohtaja
Olli Huotari
Johtaja, Esikuntatoiminnot

                                               
Yhteyshenkilö:
Timo Lappalainen, toimitusjohtaja
puhelin 010 426 3692 

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.