Siirry pääsisältöön

Orion Diagnosticalta neuvotteluesitys toiminnan tehostamisesta ja enintään 80 henkilön vähentämisestä Suomessa

ORION OYJ PÖRSSITIEDOTE 10.4.2013 KLO 08.55

         
Orion Oyj:n diagnostiikkaliiketoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Orion Diagnostica Oy on tänään antanut yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluesityksen toiminnan tehostamisesta, tuotannon uudelleenjärjestelemisestä ja mahdollisista henkilöstövähennyksistä. Arvioitu vähentämistarve on enintään 80 henkilöä. Työnantajan harkitsemien toimenpiteiden tarkoituksena on tehostaa toimintaa ja parantaa yhtiön kannattavuutta muun muassa yksinkertaistamalla tuotevalikoimaa. Harkittavilla toimenpiteillä Orion Diagnostica varautuu varmistamaan toimintaedellytyksensä ja kilpailukykynsä myös jatkossa.

Neuvottelut koskevat Orion Diagnostican koko henkilöstöä, muutamia vähäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta, kaikissa Suomen toimipisteissä ja kaikissa henkilöstöryhmissä. Erityisesti työnantaja harkitsee Orion Diagnostican Turun toimipisteen lakkauttamista osana muita toimia. Mahdollisten toiminnallisten muutosten ja uudelleenjärjestelyiden arvioidaan aiheuttavan henkilöiden vastuualueiden muutoksia, siirtoja toisiin tehtäviin, siirtoja toiselle paikkakunnalle, muutoksia työsuhteen ehtoihin ja mahdollisia irtisanomisia. Jos irtisanomisiin päädytään, ne toteutettaisiin alustavan arvion mukaan vuoden 2013 aikana.

Orion Oyj

Timo Lappalainen
Toimitusjohtaja
Olli Huotari
Johtaja, Esikuntatoiminnot  


                                               
Yhteyshenkilö:
Timo Lappalainen, toimitusjohtaja, puhelin 010 426 3692

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.