Siirry pääsisältöön

Orion haastaa oikeuteen Mylan-yhtiön Yhdysvalloissa puolustaakseen Comtan® -alkuperälääkettä suojaavaa US-patenttiaan

Orion Oyj Pörssitiedote 24.1.2011 klo 19.25


Orionin mukaan geneerisestä kilpailusta ei ole välitöntä uhkaa

 

Orion Oyj on aloittanut patenttiloukkausoikeudenkäynnin Yhdysvalloissa Mylan Pharmaceuticals Inc. -yhtiötä vastaan puolustaakseen Comtan®-lääkettä Yhdysvalloissa suojaavaa patenttiaan (Yhdysvaltain patenttinumero) nro 5,446,194.

Mylan hakee lupaa valmistaa ja markkinoida Yhdysvalloissa entakaponia sisältävää geneeristä, annosvahvuudeltaan 200 mg:n tablettivalmistetta. Entakaponi on vaikuttavana aineena Orionin Comtan-nimisessä, Parkinsonin tautia sairastavien, tilanvaihteluoireista kärsivien potilaiden hoitoon levodopa/karbidopa-lääkityksen lisänä käytettävässä alkuperälääkkeessä, jota Orionin lisenssikumppani Novartis markkinoi Yhdysvalloissa yksinoikeudella. Tällä hetkellä hakemuksen käsittely on vasta alkamassa, joten geneerisestä kilpailusta ei ole välitöntä uhkaa.

Kuten joulukuussa 2010 on tiedotettu, Orion sai tiedon, että Mylan oli jättänyt Yhdysvaltain lääkeviranomaiselle, FDA:lle (Food and Drug Administration) käsittelyyn myyntilupahakemuksen, johon liittyvä niin sanottu Paragraph IV -sertifikaatti kyseenalaistaa Orionin em. patentin.

Aloitettuaan oikeudenkäynnin 45 päivän kuluessa Paragraph IV -sertifikaattia koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta Orion on automaattisesti oikeutettu 30 kuukauden ajanjaksoon, jonka aikana FDA ei voi hyväksyä myyntilupahakemusta, ellei patenttiloukkausoikeudenkäynti johda mainitun ajan kuluessa Orionin mainitun patentin kannalta negatiiviseen lopputulokseen. Näin ollen geneerisen kilpailun toteutumisesta ei ole välitöntä uhkaa. Orion tulee puolustamaan Comtan-lääkettä suojaavia immateriaalioikeuksiaan.


Orion Oyj

Timo Lappalainen                                       Olli Huotari
Toimitusjohtaja                                          Johtaja, Esikuntatoiminnot

 

Yhteyshenkilö:

Olli Huotari, johtaja, Esikuntatoiminnot, puh. 010 426 3054, gsm 050 966 3054

 

Julkaisija:
Orion Oyj

Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi

 

Orion on innovatiivinen eurooppalainen lääke- ja diagnostiikkayritys, joka painottaa liiketoiminnassaan lääkehoitojen ja diagnostisten testien kehittämistä globaaleille markkinoille. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler®-keuhkolääkkeet.

Konsernin liikevaihto vuodelta 2009 oli 772 miljoonaa euroa, ja tutkimukseen ja kehitykseen yhtiö panosti 95 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli vuoden 2009 lopussa 3 100 henkilöä, joista Suomessa työskenteli 2 500 ja muissa Euroopan maissa 600 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet ovat listattuina NASDAQ OMX Helsingissä.