Siirry pääsisältöön

Euroopan lääkevirasto aloittanut Orionin deksmedetomidiinia koskevan myyntilupahakemuksen käsittelyn

ORION OYJ PÖRSSITIEDOTE 20.10.2010 KLO 16.15

 

 

 

Orion Oyj on toimittanut tehohoidon rauhoitetta deksmedetomidiinia koskevan myyntilupahakemuksen käsiteltäväksi Euroopan lääkevirastolle (EMA), joka on EU-maiden lääkeviranomainen. EMA on tänään ilmoittanut validoineensa keskitetyn myyntilupahakemuksen ja aloittanut sen käsittelyn. Keskitettyjen myyntilupahakemusten käsittely kestää yleensä yli vuoden.

 

 

 

Orion Oyj

 

 

Timo Lappalainen                                  Reijo Salonen
Toimitusjohtaja                                     Johtaja, Tutkimus ja kehitys

 

Yhteyshenkilö:
Reijo Salonen, johtaja, Tutkimus ja kehitys, puh. 050 966 3647

 

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi

 

 

 

Orion on innovatiivinen eurooppalainen lääke- ja diagnostiikkayritys, joka painottaa liiketoiminnassaan lääkehoitojen ja diagnostisten testien kehittämistä globaaleille markkinoille. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler®-keuhkolääkkeet.

 

Konsernin liikevaihto vuodelta 2009 oli 772 miljoonaa euroa, ja tutkimukseen ja kehitykseen yhtiö panosti 95 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa oli vuoden 2009 lopussa 3 100 henkilöä, joista Suomessa työskenteli 2 500 ja muissa Euroopan maissa 600 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet ovat listattuina NASDAQ OMX Helsingissä.