Siirry pääsisältöön

Orion haastaa oikeuteen Wockhardt USA LLC ja Wockhardt Limited -yhtiöt Yhdysvalloissa puolustaakseen Stalevo® -alkuperälääkettä suojaavia US-patenttejaan

Yhtiön mukaan geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa
 
 
Orion Oyj on aloittanut patenttiloukkausoikeudenkäynnin Yhdysvalloissa Wockhardt USA LLC ja Wockhardt Limited -yhtiöitä vastaan puolustaakseen Yhdysvalloissa voimassa oleva patenttejaan nro 5,135,950; 5,446,194 ja 6,500,867. Mainitut yhtiöt pyrkivät tuomaan Yhdysvaltojen markkinoille geneerisiä, annosvahvuudeltaan 25/200/100; 37,5/200/150 ja 50/200/200 mg:n tablettivalmisteita, joissa vaikuttavina aineina ovat karbidopa, entakaponi ja levodopa samassa suhteessa kuin Orion Oyj:n Stalevo® -nimisessä, Parkinsonin taudin hoitoon tarkoitetussa alkuperälääkkeessä. Stalevo on tehostettu levodopahoito, jota Orion Oyj:n lisenssikumppani Novartis markkinoi Yhdysvalloissa yksinoikeudella.
 
Kuten joulukuussa 2008 on tiedotettu, Orion Oyj sai tiedon, että Wockhardt Limited oli jättänyt Yhdysvaltain lääkeviranomaiselle, FDA:lle (Food and Drug Administration) käsittelyyn myyntilupahakemuksen, johon liittyvä niin sanottu Paragraph IV -sertifikaatti kyseenalaistaa useita Orion Oyj:n patentteja. Aloitettuaan oikeudenkäynnin 45 päivän kuluessa Paragraph IV -sertifikaattia koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta Orion Oyj on automaattisesti oikeutettu 30 kuukauden ajanjaksoon, jonka aikana FDA ei voi hyväksyä myyntilupahakemusta, ellei patenttiloukkausoikeudenkäynti johda mainitun ajan kuluessa Orion Oyj:n patentin kannalta negatiiviseen lopputulokseen. Näin ollen geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa. Orion Oyj ja Novartis tulevat puolustamaan voimakkaasti Stalevo-lääkettä suojaavia immateriaalioikeuksia.
 
 
ORION
 
Orion Oyj tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 683,6 miljoonaa euroa. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhtiö panosti 98,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2008 lopussa noin 3 300 henkilöä. Konsernin Suomessa toimivissa yksiköissä henkilöstöä oli noin 2 700. Orion Oyj:n kotipaikka ja pääkonttori ovat Espoossa. Tietoja yhtiöstä on saatavilla osoitteessa www.orion.fi. Orion-konsernin tilinpäätös vuodelta 2008 julkaistaan 6.2.2009.
 
 
 
Orion Oyj
 
 
 
 
Timo Lappalainen                  Olli Huotari
Toimitusjohtaja                     Johtaja, Esikuntatoiminnot
 
 
Lisätietoja:
Olli Huotari, johtaja, Esikuntatoiminnot puh. 010 426 3054
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi