Siirry pääsisältöön

Orion on päättänyt olla jatkamatta uuden COMT-estäjäaihion tutkimusta

Orion Oyj on päättänyt olla jatkamatta uuden COMT-estäjän kehittämiseen tähtäävää, ensimmäisen kliinisen vaiheen loppuun edennyttä lääketutkimusohjelmaansa. Tutkimuksista tähän mennessä saatujen kokonaistulosten perusteella yhtiö on todennut, ettei kohteeksi valittu molekyyli olisi ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen jo markkinoilla oleviin COMT-entsyyminestäjiin verrattuna. Orion toi markkinoille COMT-entsyyminestäjä entakaponin vuonna 1998. Tämä Orionin toistaiseksi menestynein alkuperälääke on Parkinsonin taudin hoidossa käytettävän levodopa-lääkkeen vaikutusta tehostava lisälääke, joka on käytössä maailmanlaajuisesti.
 
- Saavutettujen tulosten perusteella ei ole todennäköistä, että onnistuisimme kehittämään tästä molekyylistä lääkkeen, joka toisi huomattavaa lisäarvoa Parkinsonin tautia sairastaville potilaille, mikä oli tämän projektin päämäärä ja elinehto alusta alkaen, toimitusjohtaja Timo Lappalainen kommentoi.
- Tiedämme nyt kuitenkin COMT-entsyymistä enemmän kuin milloinkaan ja todennäköisesti enemmän kuin missään muualla maailmassa. Levodopa-lääkitykseen liittyviä haasteita on lähestyttävä usealla eri tavalla, ja jatkamme niihin kohdistuvien ratkaisujen etsintää, Lappalainen toteaa.   
 
Tämän tiedotteen julkaisemalla Orion poikkeaa noudattamastaan käytännöstä, jonka mukaan yhtiö ei pääsääntöisesti anna erillisiä tiedotteita toisen kliinisen vaiheen tai sitä varhaisempien tutkimusvaiheiden tuloksista, vaan kertoo niistä tarpeellisin osin säännöllisten katsaustensa yhteydessä. Orion perustelee linjaustaan sillä, että lääketutkimuksiin sisältyy aina suurta epävarmuutta ja riskejä, jonka vuoksi varhaisten vaiheiden tutkimusprojekteista tiedotettaessa on perusteltua noudattaa harkitsevaa ja pidättyväistä linjaa.  Ensimmäisen kliinisen vaiheen projekteista keskimäärin vain joka kymmenes etenee myyntiluvan myöntämiseen asti.
 
 
 
ORION
Orion Oyj tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 683,6 miljoonaa euroa. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhtiö panosti 97,6 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 3 180 henkilöä. Orion Oyj:n kotipaikka ja pääkonttori on Espoossa. Tietoja yhtiöstä on saatavilla osoitteessa www.orion.fi.
 
 
Orion Oyj
 
 
 
Timo Lappalainen       Olli Huotari
Toimitusjohtaja           Johtaja, Esikuntatoiminnot
 
 
 
Yhteyshenkilö:
Reijo Salonen, johtaja, Lääketutkimus ja -tuotekehitys, puh. 010 426 3647, gsm 050 966 3647
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi