Siirry pääsisältöön

Orion haastaa oikeuteen Sun Pharma Global -yhtiön Yhdysvalloissa puolustaakseen alkuperälääke Comtania® suojaavaa US-patenttiaan nro 5,446,194

Yhtiön mukaan geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa
 
 
Orion Oyj on aloittanut patenttiloukkausoikeudenkäynnin Yhdysvalloissa Sun Pharma Global, Inc. -yhtiötä vastaan puolustaakseen Yhdysvalloissa voimassa olevaa patenttiaan nro 5,446,194. Mainittu yhtiö pyrkii tuomaan Yhdysvaltojen markkinoille geneerisen version Orion Oyj:n Comtan® -nimisestä alkuperälääkkeestä. Comtan sisältää vaikuttavana aineena entakaponia, ja se on Orion Oyj:n Parkinsonin taudin hoitoon kehittämä lääke, jota Orion Oyj:n lisenssikumppani Novartis markkinoi Yhdysvalloissa yksinoikeudella.
 
Kuten lokakuussa 2008 on tiedotettu, Orion Oyj sai tiedon, että Sun Pharma Global oli jättänyt Yhdysvaltain lääkeviranomaiselle, FDA:lle (Food and Drug Administration) käsittelyyn myyntilupahakemuksen, johon liittyvä niin sanottu Paragraph IV -sertifikaatti kyseenalaistaa Orion Oyj:n patentin numero 5,446,194. Aloitettuaan oikeudenkäynnin 45 päivän kuluessa Paragraph IV -sertifikaattia koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta Orion Oyj on automaattisesti oikeutettu 30 kuukauden ajanjaksoon, jonka aikana FDA ei voi hyväksyä myyntilupahakemusta, ellei patenttiloukkausoikeudenkäynti johda mainitun ajan kuluessa Orion Oyj:n patentin kannalta negatiiviseen lopputulokseen. Näin ollen geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa. Orion Oyj ja Novartis tulevat puolustamaan voimakkaasti Comtan-valmisteita suojaavia immateriaalioikeuksia.
 
 
ORION
 
Orion Oyj tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 683,6 miljoonaa euroa. Tutkimukseen ja tuotekehitykseen yhtiö panosti 98,5 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 3 300 henkilöä. Orion Oyj:n kotipaikka ja pääkonttori ovat Espoossa. Tietoja yhtiöstä on saatavilla osoitteessa www.orion.fi.
 
 
 
Orion Oyj
 
 
Timo Lappalainen              Olli Huotari
Toimitusjohtaja                  Johtaja, Esikuntatoiminnot
 
 
Lisätietoja:
Olli Huotari, johtaja, Esikuntatoiminnot puh. 010 426 3054
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi