Siirry pääsisältöön

Orion haastaa oikeuteen Sun Pharmaceuticals -yhtiöt Yhdysvalloissa puolustaakseen Stalevo® -lääkettä suojaavaa patenttiaan

Yhtiön mukaan geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa
 
Orion Oyj on aloittanut patenttiloukkausoikeudenkäynnin Yhdysvalloissa Sun Pharmaceutical Industries Inc. ja Sun Pharmaceutical Industries Limited -yhtiöitä vastaan puolustaakseen Yhdysvalloissa voimassa olevaa formulaatio­patenttiaan (Yhdysvaltain patenttinumero) nro 6,500,867. Mainitut yhtiöt pyrkivät tuomaan Yhdysvaltojen markkinoille Stalevo® -lääkkeen geneerisiä versioita (annosvahvuudet 25/100/200 ja 37,5/150/200 mg, vaikuttavat aineet karbidopa, levodopa ja entakaponi). Tehostettu levodopahoito Stalevo on Orionin alkuperälääke Parkinsonin tautiin. Orion Oyj:n lisenssikumppani Novartis markkinoi sitä Yhdysvalloissa yksinoikeudella. Orion Oyj ja Novartis tulevat puolustamaan voimakkaasti Stalevo-lääkettä suojaavia immateriaalioikeuksia.  
 
Kuten aiemmin on tiedotettu, Orion Oyj sai lokakuussa 2007 tiedon, että eräs geneeristen lääkkeiden liiketoimintaa harjoittava yhtiö oli jättänyt Yhdysvaltain lääkeviranomaiselle, FDA:lle (Food and Drug Administration) käsittelyyn myyntilupahakemuksen, johon liittyvä niin sanottu Paragraph IV -sertifikaatti kyseenalaistaa kaksi Orion Oyj:n Stalevo-lääkettä Yhdysvalloissa suojaavaa formulaatiopatenttia. Aloitettuaan oikeudenkäynnin 45 päivän kuluessa Paragraph IV -sertifikaattia koskevan ilmoituksen vastaanottamisesta Orion Oyj on automaattisesti oikeutettu 30 kuukauden ajanjaksoon, jonka aikana FDA ei voi hyväksyä myyntilupahakemusta, ellei patenttiloukkausoikeudenkäynti johda mainitun ajan kuluessa Orion Oyj:n patentin kannalta negatiiviseen lopputulokseen. Näin ollen geneerisen kilpailun toteutuminen ei ole varmaa eikä siitä ole välitöntä uhkaa.
 
  
ORION
 
Orion Oyj tutkii ja kehittää innovatiivisia lääkkeitä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli 641,1 miljoonaa euroa. Lääketutkimukseen yhtiö panosti 84,1 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 3 060 henkilöä. Orion Oyj:n kotipaikka ja pääkonttori on Espoossa. Tietoja yhtiöstä on saatavilla osoitteessa www.orion.fi.
 
 
Orion Oyj
 
 
  
Jukka Viinanen              Olli Huotari
Toimitusjohtaja               Johtaja, Esikuntatoiminnot
 
 
 
Lisätietoja:
Jukka Viinanen, toimitusjohtaja puh. 010 426 3710
Olli Huotari, johtaja, Esikuntatoiminnot puh. 010 426 3054
 
 
 
Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi