Siirry pääsisältöön

Orion Pharmassa annetaan Suomen toiminnot laajasti kattava yt-neuvotteluesitys uudelleenjärjestelyistä

Orion-yhtymä Oyj Orion Pharma esittää tänään Suomen toimintojen luottamushenkilöille yt-neuvottelujen aloittamista uudelleenjärjestelyistä, jotka liittyvät yksikön taloudellisen ja toiminnallisen tilanteen korjaamiseen. Toimintojen uudistamistarpeita aiheuttavat muun muassa heikentynyt taloustilanne, rakenteiden sopeuttaminen vastaamaan toiminnan laajuutta, tuotteiston muutokset, toimintojen keskittäminen ja tutkimusprojektien fokusointi.
 
Neuvotteluesityksen ulkopuolelle jäävät kokonaan Orion Pharman eläinlääkeyksikkö Animal Health, lääkkeiden vaikuttavia aineita valmistava Fermion sekä ihmislääkkeiden kotimaan markkinointi- ja myyntiorganisaatio, jossa on jo äskettäin päätetty yli 50 henkilön vähennykseen johtaneista sopeuttamistoimenpiteistä lääkevaihtoa koskevan lakimuutoksen tultua voimaan.
 
Nyt annettuun neuvotteluesitykseen sisältyy noin 300 henkilön vähennystarve Orion Pharman Suomen toiminnoista ja se kohdistuu kaikkiin henkilöstöryhmiin, kuitenkin eniten toimihenkilöihin. Orion Pharman nykyinen henkilöstövahvuus on noin 3000 henkilöä. Heistä yli 2400 työskentelee suomalaisissa toimipaikoissa.
 
Kesän aikana Orion Pharmassa tarkastellaan myös ulkomaisten toimintojen  uudelleenjärjestely­tarpeita. Lääkemarkkinointiin keskittyviä tytäryhtiöitä on useimmissa läntisen Euroopan maissa.
 
- Näiden muutosten jälkeen Orion Pharman tuloskunto ja tulevaisuuden menestystekijät paranevat. Tavoitteenamme on rakentaa toiminta kestävälle pohjalle, sanoo Orion Pharman toimitusjohtaja Risto Miettunen 
 
  
 
Orion-yhtymä Oyj
 
Jukka Viinanen                Risto Miettunen         
Pääjohtaja                       Varatoimitusjohtaja
 
 
Yhteyshenkilöt:
Toimitusjohtaja Risto Miettunen, Orion Pharma, puh. 010 429 4299
Pääjohtaja Jukka Viinanen, Orion-konserni, puh. 010 429 3710
 
 
Julkaisija:
Orion-yhtymä Oyj
Konsernihallinto
Orionintie 1, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi
 
Heikki Vuonamo, viestintäjohtaja
Puh. 010 429 4967