Siirry pääsisältöön

Noiron siirtyminen Orionilta CapManin omistukseen vahvistui

Kauppaan sisältyvät Noiron ja sen tytäryhtiöiden koko liiketoiminta ja siihen liittyvät omaisuuserät.  Noiron vuoden 2002 liikevaihto oli 135,3 Me ja liikevoitto 9,8 Me. Koko noin 850 hengen henkilöstö siirtyi uuden yhtiön palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä.
 
Noiron liiketoiminta jatkuu kaupan voimaantulon jälkeen yhtiönimellä Noiro Oy.
 
Noiro Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jussi Länsiön, toimitusjohtaja Pekka Rautalan sekä muiden Noiron avainhenkilöiden omistusosuus yhtiöstä tulee olemaan 5-7 prosenttia. Yhtiön hallitukseen on valittu Jussi Länsiön lisäksi CapManin senior advisor Orvo Siimestö ja CapManin sijoitusjohtaja Lars Hagelstam. Yhtiön hallitusta täydennetään myöhemmin.
 
Orion-yhtymä Oyj
 
Jukka Viinanen      Olli Huotari   
Pääjohtaja             Päälakimies
 
Yhteyshenkilöt
 
Orion:
Pääjohtaja Jukka Viinanen, puh. 010 429 3710
 
Noiro:
Toimitusjohtaja Pekka Rautala, puh. 0204 877 270
 
CapMan:
Senior advisor Orvo Siimestö, puh. 09-6155 8328 tai 040-562 0317
 
Lisätietoja
 
Noiro
 
Noiron tuoteohjelmaan kuuluvat kosmetiikka, hygienia- ja kampaamotuotteet sekä suurtalouksien puhdistustuotteet. Noiro on suurin alansa tutkimusta, tuotekehitystä ja valmistusta tekevä yritys Pohjoismaissa. Omien tuotemerkkien osuus liikevaihdosta on yli 80 %. Noiro edustaa mm. Wella kampaamotuotteita Suomessa.
 
Tuotteiston kirkkain tähti on omaan tuotekehitykseen perustuva Lumene kosmetiikkasarja, joka muodostaa Noiron liikevaihdosta reilun kolmanneksen ja viennistä lähes kaksi kolmannesta. Merkillä on yli 25 prosentin markkinaosuus Suomessa. Muita hyvin tunnettuja tuotemerkkejä ovat muiden muassa päivittäiseen hygieniaan tarkoitettu tuotesarja Herbina, selektiivisen kosmetiikan sarja Nanoel ja kampaamotuotesarja Cutrin. Suurtalouksien puhdistustuotteet valmistetaan ja markkinoidaan Farmos-tuotemerkillä. Viennin osuus Noiron liikevaihdosta on noin kolmannes ja tärkein vientimarkkina on Venäjä.
 
Noiro on kuulunut Orion-konserniin aina perustamisestaan saakka vuodesta 1948. Vuonna 2002 sen osuus oli Orion-konsernin liikevaihdosta 8 % ja liikevoitosta 9 %.
 
Noiron lukuja                 2002          1-6/2003
 
Liikevaihto         135,3 Me              70,5 Me
Vienti                  48,4 Me               24,6 Me
Liikevoitto            9,8 Me                3,8 Me
Henkilöstö             850                    850          
 
CapMan-konserni
 
CapMan on Pohjoismaiden johtavia pääomasijoittajia ja erikoistunut keskisuuriin yritysjärjestelyihin (buyout) eri teollisuuden aloilla, teknologiasijoituksiin tietotekniikka- ja telekommunikaatioaloilla sekä sijoituksiin life science (terveydenhuollon) -toimialalla. CapManin palveluksessa on yhteensä noin 80 henkilöä Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. CapMan hallinnoi rahastoja, joilla on 1,703 miljardin euron pääomat. Niistä noin 527 miljoonaa euroa hallinnoi osakkuusyhtiö Access Capital Partners, joka sijoittaa eurooppalaisiin pääomarahastoihin.
 
Toistaiseksi CapManin hallinnoimat rahastot ovat sijoittaneet 133 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautuneet 55 yrityksestä. Viimeaikojen sijoituskohteita ovat Noiron lisäksi suomalainen Nordkalk Oyj Abp, ruotsalainen Metallfabriken Ljunghäll AB ja tanskalainen Eco-Dan A/S. CapMan Oyj:n B-osake on listattu Helsingin pörssin päälistalla.
 
Noiro Oy:n hallituksen jäsenet ja toimitusjohtaja
 
Jussi Länsiö
Hallituksen puheenjohtaja
 
Jussi Länsiö on toiminut 25 vuotta erilaisten päivittäistavara- ja kuluttajatuoteyhtiöiden johtotehtävissä. 1978-1992 hän oli Huhtamäen palveluksessa, joista 9 vuotta Jalostajan toimitusjohtajana. 1992 hän siirtyi Saksan Unileverille ja toimi Langnese-Iglon markkinointijohtajana. 1994-2003 hän toimi Hartwallin toimitusjohtajana, ja hänellä oli keskeinen rooli Hartwallin kansainvälistämisessä. Hän on toiminut usean suomalaisen pörssiyhtiön hallituksissa.
 
Orvo Siimestö
Hallituksen jäsen, CapManin senior advisor
 
Orvo Siimestö on toiminut CapManin senior advisorina huhtikuusta 2001 lähtien. Hän on myös CapManin hallituksen pitkäaikainen jäsen (1993-2001). Ennen CapManiin tuloaan Siimestö toimi mm. Leonia Corporate Bankin toimitusjohtajana ja Leonia Pankin varatoimitusjohtajan tehtävissä. Ennen kolmivuotista pankkikauttaan Siimestö työskenteli 28 vuotta teollisuudessa mm. Kone Oy:n controllerina ja Schauman- ja Ahlström-konsernien talousjohtajana.
 
Lars Hagelstam
Hallituksen jäsen, CapManin sijoitusjohtaja
 
Lars Hagelstam siirtyi CapMan Buyout-liiketoimintayksikköön vuonna 1999 investointipankki Paribas'n palveluksesta Lontoosta, missä hän työskenteli 4 vuotta. Hänellä on vahva kokemus yritysrahoituksesta ja hän on osallistunut lukuisiin yrityskauppoihin ja liiketoimintajärjestelyihin sekä Pohjoismaissa että muualla Euroopassa.
 
Pekka Rautala
Noiro Oy:n toimitusjohtaja
 
Pekka Rautala toimi Noirossa erilaisissa taloushallinnon tehtävissä vuodet 1973-1993. Noiron toimitusjohtajana hän on ollut vuodesta 1993 lukien. Rautala on Teknokemian yhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja.
 
Julkaisija:
Orion-yhtymä Oyj
Konsernihallinto
Orionintie 1, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi
 
Heikki Vuonamo, viestintäjohtaja
Puh. 010 429 4967
 
Jakelu:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet