Siirry pääsisältöön

Orion Pharmalle deramsiklaanin tutkimusyhteistyöhön liittyvä milestone-maksu Pharmacialta

Orion Pharma saa kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä yhteistyökumppaniltaan Pharmacialta viiden miljoonan US-dollarin milestone-maksun, joka liittyy deramsiklaania koskevaan tutkimusyhteistyöhön yleistyneen ahdistuneisuushäiriön hoidossa.
 
Deramsiklaania koskevat laajat kolmannen vaiheen kliiniset tutkimukset ovat meneillään Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Orion on arvioinut Euroopassa tehtyjen osatutkimusten tulokset ja raportoinut ne Pharmacialle. Kokonaisuudessaan nämä kolmannen vaiheen tulokset ovat käytettävissä vuoden 2003 alkupuolella Yhdysvalloissa suoritettavan osuuden valmistuessa.
 
Deramsiklaani on Orion Pharman lääketutkimusohjelmaan sisältyvä lääkeainekandidaatti, joka vaikuttaa ainutlaatuisella tavalla aivojen  5-HT2a ja 5-HT2b -serotoniinireseptoreihin. Muita samaan vaikutusmekanismiin perustuvia lääkeaihioita ei tiedetä olevan tutkittavana. Deramsiklaani-molekyylin on keksinyt unkarilainen Egis Pharmaceuticals, jolta Orion Pharma lisensioi molekyylin jo sen ollessa tutkimusten prekliinisessä vaiheessa.
 
  
 
 
 
Yhteyshenkilö:
Risto Miettunen, toimitusjohtaja, Orion Pharma, puh. 010 429 4299, gsm 050 429 4299
 
 
 
Jakelu:
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Julkaisija:
Orion-yhtymä Oyj
Konsernihallinto
Orionintie 1, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi