Siirry pääsisältöön

Orion uudistaa laboratorioidensa toimintamallia

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 4.1.2018 KLO 11.15

Orion uudistaa laboratorioidensa toimintamallia

Orion kehittää laboratoriotoimintojensa kilpailukykyä uudistamalla niiden toimintamallia Suomessa. Tämän vuoksi yhtiö aloittaa yt-neuvottelut lääketuotannon, laatutoimintojen sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen laboratoriotoiminnoissa Espoossa ja Turussa sekä Fermionin laboratorioissa Hangossa, Espoossa sekä Oulussa. Orion Diagnostican laboratoriot jäävät neuvottelujen ulkopuolelle. Neuvottelut koskevat mainittujen laboratorioiden koko henkilöstöä kaikissa henkilöstöryhmissä. Neuvottelujen tavoitteena on aikaisempaa virtaviivaisempi laboratorioiden toimintamalli sekä tuottavuuden kehittäminen toimintamallimuutoksella.

Yhtiö on tänään antanut yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluesityksen toiminnan uudelleenjärjestelemisestä ja toiminnan tehostamisesta sekä mahdollisista henkilöstövähennyksistä. Toiminnallisten muutosten ja uudelleenjärjestelyiden arvioidaan aiheuttavan henkilöiden vastuualueiden muutoksia, siirtoja toisiin tehtäviin, siirtoja toiselle paikkakunnalle, muutoksia työsuhteen ehtoihin ja mahdollisia irtisanomisia.

Neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 40 henkilön vähennyksiin. Osa mahdollisista vähennyksistä on suunniteltu toteutettavaksi eläköitymisten kautta sekä määräaikaisten sopimusten päättymisten kautta. Yhtiö voi myös uudelleensijoittaa neuvottelun piiriin kuuluvia henkilöitä muihin tehtäviin konsernissa. Jos irtisanomisiin päädytään, ne toteutettaisiin alustavan arvion mukaan vuoden 2018 aikana.

                                               
Lisätietoja:
Elina Koivu, henkilöstöpäällikkö, Orion Oyj
puhelin 010 426 3007

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.