Siirry pääsisältöön

Orion on saanut myönteiset päätökset EU:n hajautetuista myyntilupamenettelyistä Easyhaler®-tuoteperheen salmeteroli-flutikasoni-yhdistelmävalmisteelle

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 19.3.2018 KLO 12.30

Orion Oyj on saanut myönteiset päätökset EU:n hajautetuista myyntilupamenettelyistä koskien salmeteroli-flutikasoni Easyhaler®-valmistetta. Myyntilupamenettelyt koskevat 22 maata, ja Ruotsi toimi menettelyjen viitejäsenvaltiona. Myyntilupahakemusten kansallinen käsittelyprosessi  käynnistyy seuraavissa EU-maissa: Belgia, Espanja, Hollanti, Iso-Britannia, Islanti, Italia, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Norja, Puola, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekin tasavalta, Unkari ja Viro. Orion julkaisee lisätietoja liittyen tuotteen hyväksyntään näissä maissa tulevissa osavuosikatsauksissaan.


Inhaloitava salmeteroli-flutikasoni -yhdistelmävalmiste on astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitetun Easyhaler®-tuoteperheen kuudes jäsen. Yhdistelmävalmisteessa flutikasoni hoitaa limakalvotulehdusta ja salmeteroli toimii pitkävaikutteisena, keuhkoputkia avaavana lääkeaineena. 

"Olemme tyytyväisiä positiiviseen lopputulokseen tällä haastavalla kehitysalueella. Salmeteroli-flutikasoni -yhdistelmävalmiste tulee vahvistamaan Orionin Easyhaler®-tuoteperhettä, joka tarjoaa samaa inhalaattoriteknologiaa hyödyntäen monipuolisia hoitovaihtoehtoja astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon", toteaa Orionin tutkimus- ja kehitysjohtaja Christer Nordstedt
 

Easyhaler® on Orionin kehittämä, kuivajauhemuotoisia lääkkeitä annosteleva inhalaattori. Orion on kehittänyt Easyhaleriin sopivia kuivajauhemuotoisia lääkkeitä useista tunnetuista geneerisistä vaikuttavista aineista (salbutamoli, beklometasoni, budesonidi, formoteroli, salmeteroli ja flutikasoni), joita käytetään astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon. Edellinen lisäys Easyhaler® -tuoteperheeseen oli Budesonidi-formoteroli-yhdistelmävalmiste.

Lisätietoja (ruotsiksi tai englanniksi):
Christer Nordstedt
Johtaja, lääketutkimus ja -kehitys, Orion Oyj
Puh. 050 966 2099

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2017 oli 1 085 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.