Siirry pääsisältöön

Kliinisen III-vaiheen tutkimuksen - darolutamidi etäpesäkkeettömän, kastraatioresistentin eturauhassyövän hoidossa (ARAMIS) - aikataulua päivitetty

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 3.4.2018 KLO 10.30

Kliinisen III-vaiheen tutkimuksen - darolutamidi etäpesäkkeettömän, kastraatioresistentin eturauhassyövän hoidossa (ARAMIS) - aikataulua päivitetty

Orion on tänään ilmoittanut, että arvio Orionin ja Bayerin yhteisen kliinisen III -vaiheen tutkimuksen darolutamidilla (ARAMIS) valmistumisesta on päivitetty https://clinicaltrials.gov/ -verkkopalveluun. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2018.

Darolutamidi (ODM-201; BAY-1841788)
Darolutamidi on uudenlainen, kokeellinen, kemiallisesti ainutlaatuinen androgeenireseptorin estäjä, joka on kehitetty estämään syöpäsolujen kasvu. Darolutamidi sitoutuu androgeenireseptoriin korkealla affiniteetilla ja estää androgeenireseptorin toimintaa. Muista antiandrogeeneista poiketen darolutamidin kulkeutuminen aivoihin on vähäistä non-kliinisissä malleissa.

ARAMIS-tutkimus
ARAMIS-tutkimus on satunnaistettu ja sokkoutettu, darolutamidin rekisteröintiin tähtäävä kliininen monikeskustutkimus (faasi III), jossa darolutamidin tehoa ja turvallisuutta verrataan lumehoitoon eturauhassyöpään sairastuneilla miehillä, joiden syöpä on paikallinen, mutta joilla on korkea riski taudin etenemiseen.

Päämuuttujana tutkimuksessa on aika ensimmäisen etäpesäkkeen ilmaantumiseen tai kuolemaan (etäpesäkkeetön elinaika). Muita muuttuja ovat elinaika, aika ensimmäiseen oireiseen luustohaittaan, aika solunsalpaajahoidon aloittamiseen, aika kivun lisääntymiseen, sekä darolutamidin turvallisuus ja siedettävyys.

Lisätietoja (ruotsiksi tai englanniksi):
Christer Nordstedt
Johtaja, lääketutkimus ja -kehitys, Orion Oyj
Puh. 050 966 2099

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2017 oli 1 085 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.