Siirry pääsisältöön

Johanna Ivaska on nimitetty Orion Oyj:n syöpätutkimuksen johtajaksi

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 10.9.2018

Biokemian akatemiaprofessori Johanna Ivaska (syntynyt 1972) on nimitetty Orion Oyj:n syöpätutkimuksen johtajaksi 1. lokakuuta 2018 lähtien. Ivaskan titteli on Head & Vice President of Oncology Research. Ivaska työskentelee Turun yliopistossa ja jatkaa työtään myös siellä - tutkimusryhmässään kansainvälisesti tunnustettujen tutkijoidensa kanssa.

Orionin syöpätutkimusyksikkö raportoi suoraan syöpätutkimuksen johtajalle Johanna Ivaskalle. Hän toimii myös Orionin Turussa sijaitsevan Research Center for Biotechnology and Translational Research -yksikön johtajana. Ivaska raportoi Orionin lääketutkimuksen ja -kehityksen onkologian terapia-alueen johtajalle, professori Heikki Joensuulle.

Ivaska on kansainvälisesti ansioitunut tutkija, joka tutkii syövän etäpesäkkeiden syntymiseen liittyviä muutoksia solujen sisällä. Tutkimuksen innovatiivisten lähestymistapojen kautta saadaan merkittävää uutta tietoa syöpäsolujen kulkureiteistä ja liikkumisesta kudoksissa. Ivaskan tutkimuksesta odotetaan uraauurtavia tieteellisiä läpimurtoja ajankohtaisella biolääketieteen alalla. Johanna Ivaska on saanut kahdesti uransa aikana Euroopan tutkimusneuvoston ERC:n erittäin kilpaillun tutkimusrahoituksen, joka kuuluu kansainvälisesti merkittävimpien apurahojen joukkoon. Ivaska ja hänen akateeminen tutkimusryhmänsä ovat myös saaneet useita tiedepalkintoja. Tuoreimmat ovat vuoden 2018 Medix-palkinto Suomen parhaasta tieteellisestä julkaisusta ja arvostettu A.I. Virtanen -palkinto, joka myönnettiin vuonna 2017 kansainvälisesti tunnustetusta korkeatasoisesta tutkimustyöstä.

Professori Heikki Joensuu, LT, FT, Orionin lääketutkimus- ja kehitys, johtaja, onkologian terapia-alue:
"Toivotan Johanna Ivaskan lämpimästi tervetulleeksi Orionin onkologia-tiimiin. Johanna Ivaskan tieteellinen ura on ollut erittäin merkittävä ja hän on kansainvälisesti laajalti tunnustettu tutkija. Hän on ennen kaikkea poikkeuksellisen luova tutkija, jonka kykyjä arvostetaan suuresti vakavien sairauksien kuten syövän uusien lääkkeiden kehitystyössä. Onkologia on Orionin lääketutkimuksen ja -kehityksen painopistealueita. Johanna Ivaskalla tulee olemaan keskeinen rooli Orionin onkologian tavoitteiden ja rakenteen muokkaamisessa. Olemme etuoikeutettuja saadessamme palkata Johanna Ivaskan."

Biokemian akatemiaprofessori Johanna Ivaska:
"Olen innoissani yhteistyön laajentamisesta Orionin kanssa. Tutkijana olen paneutunut intohimoisesti biolääketieteen tutkimuskysymyksiin jo yli 20 vuoden ajan. Jokainen uusi lääke perustuu uteliaisuuden ruokkimaan perustutkimukseen. Lääkekehitys edellyttää kuitenkin sellaisia voimavaroja ja osaamista, joita yliopistomaailmalla ei ole tarjota. Nyt minulla on tilaisuus osallistua prosessin toiseen päähän eli lääkehoitojen löytämiseen."

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen:
"Turun yliopisto on tunnistanut lääkekehityksen ja diagnostiikan tutkimuksensa suurimmaksi vahvuusalueeksi. Vaikka uuteen lääkkeeseen johtavat peruslöydökset tehdään usein yliopistossa, vaatii innovaatioiden jatkokehittely poikkeuksetta yhteistyötä yritysten kanssa. Turun yliopisto näkee professori Ivaskan osittaisen siirtymisen Orionin palvelukseen antavan mallia tulevaisuuden yritysyhteistyön kehittämiselle."

BioCity Turku -organisaation tieteellinen johtaja, professori Jyrki Heino:
"BioCity Turku on lähes kolmenkymmenen vuoden olemassaolonsa aikana pyrkinyt järjestelmällisesti aktivoimaan bioalan tutkijoiden ja yritysten yhteistoimintaa jo perustutkimuksen tasolla. Professori Ivaska on Suomen merkittävimpiä syöpäbiologeja ja hänen toimintansa sillanrakentajana akateemisten tutkijoiden ja yrityskentän välillä tulee parantamaan perustutkimuksellisten löydösten kehittämistä rekisteröidyiksi lääkkeiksi."

Johanna Ivaskan kuva:
http://www.orion.fi/globalassets/pictures/Johanna_Ivaska.jpg

Lisätietoja:
Christer Nordstedt, johtaja, lääketutkimus ja -kehitys, Orion Oyj
puh. 050 966 2099 tai christer.nordstedt@orion.fi (ruotsiksi tai englanniksi)

Mediakontaktit:
Terhi Ormio, viestintäjohtaja, Orion Oyj
puh. 050 966 4646 tai terhi.ormio@orion.fi

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion
Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä ja lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2017 oli 1 034 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3200 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet on listattu NASDAQ Helsingissä.