Siirry pääsisältöön

Professori Heikki Joensuu nimitetty onkologian terapia-alueen johtajaksi Orion Oyj:n tutkimukseen ja kehitykseen

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 7.11.2017 KLO 8.30 Professori Heikki Joensuu nimitetty onkologian terapia-alueen johtajaksi Orion Oyj:n tutkimukseen ja kehitykseen

Professori Heikki Joensuu on nimitetty Orion Oyj:n lääketutkimukseen ja -kehitykseen onkologian terapia-alueen johtajaksi 1.12.2017 alkaen.

Heikki Joensuu (synt. 1956) on suomalainen syöpälääkäri ja -tutkija. Joensuu siirtyy Orionille HYKS Syöpäkeskuksesta (Comprehensive Cancer Center), missä hän työskenteli vuosina 2015-2017. Sitä ennen hän toimi Suomen Akatemian akatemiaprofessorina vuosina 2010-2014. Tällä hetkellä hän on molekyylionkologian laboratorion johtaja Helsingin Biomedicumissa, ja hänen tutkimusryhmänsä kuuluu yhteen Suomen Akatemian huippuyksiköistä.

Joensuun kliinisen ja translationaalisen tutkimuksen pääaiheita ovat olleet rintasyöpä ja gastrointestinaalinen stroomatuumori (GIST). Hän on saanut lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tiedepalkintoja, kuten Matti Äyräpään palkinnon vuonna 2012.

Professori Joensuun nimitys liittyy Orionin uudistettuun tutkimus- ja kehitysorganisaatioon (astui voimaan 1.10.2017), jossa aiemmat tutkimus- ja kehitysprosessit on korvattu rinnakkaisilla terapia-alueiden hallintaprosesseilla, jotka kantavat kokonaisvastuun uusista lääkeideoista rekisteröintiin asti. Onkologia on yksi Orionin lääketutkimuksen ja -kehityksen painopistealueista. Professori Joensuu jatkaa työskentelyä tieteellisenä neuvonantajana HYKS Syöpäkeskuksessa.

Christer Nordstedt, Orionin lääketutkimuksen ja -kehityksen johtaja toteaa:
"Olen erittäin innossani päästessäni työskentelemään professori Heikki Joensuun kanssa ja toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi tiimiini Orionissa. Nimitys on erinomainen askel Helsingin yliopistollisen keskussairaalan ja Orionin yhteistyön edistämisessä ja se vahvistaa suhteitamme entuudestaan. Olen myös ilahtunut, että saamme Joensuun kaltaisen huippututkijan Orionille akateemisesta maailmasta. Muutaman viime vuoden aikana useampia kollegojamme on lähtenyt yhtiöstä huipputehtäviin yliopistoihin ja julkiselle sektorille. Tällainen molemminpuolinen vaihto julkisen ja yksityisen sektorin välillä on mielestäni erittäin hyödyllistä niin tiede- kuin julkisyhteisöillekin."

Professori Heikki Joensuu sanoo:
"Lääkärin ja tutkijan urani aikana olen saanut nauttia aitiopaikasta, josta olen voinut todistaa syöpäpotilaiden hoidon merkittävää kehitystä viime vuosikymmenten aikana. Uusilla kohdennetuilla lääkkeillä saavutetut tulokset ovat paikoitellen suorastaan ihmeellisiä, ja ne usein antavat potilaille ja heidän perheilleen suurta iloa. Uudessa tehtävässäni Orionilla voin jatkaa ja syventää tutkimustani eli kehittää tällaisia hoitoja syöpäpotilaille kaikkialla maailmassa. Toivon, että pitkäaikainen kokemukseni yliopistomaailmasta auttaa Orionia ja yliopistoja käynnistämään uusia yhteisiä tutkimushankkeita. Yhteistyöstä on todennäköisesti hyötyä kaikille osapuolille, yhteiskunta mukaan lukien, sekä ennen kaikkea potilaille."

Johanna Mattson, HYKS Syöpäkeskuksen toimialajohtaja sanoo:  "Uskon, että tällaisella yhteistyömallilla professori Heikki Joensuun poikkeuksellisen laaja asiantuntemus syövän hoidossa ja syöpätutkimuksessa tulee maksimaalisella tavalla edistämään tärkeätä tavoitetta kehittää parempia hoitoja syöpäpotilaille. Heikki Joensuun akateemiset kliiniset ja translationaaliset tutkimusprojektit jatkuvat, sillä hän jatkaa HYKS Syöpäkeskuksessa osa-aikaisena tieteellisenä neuvonantajana. Lisäksi olemme rekrytoineet ansioituneita syöpätutkijoita jatkamaan näitä tutkimuksia ja käynnistämään uusia tutkimusprojekteja.

Kuva Heikki Joensuusta (http://www.orion.fi/globalassets/pictures/Heikki_Joensuu.jpg)
                                                                                                                     
Lisätietoja:
Christer Nordstedt, johtaja, lääketutkimus ja -kehitys, Orion Oyj
puh. 050 966 2099, christer.nordstedt @orion.fi

Mediakontaktit:
Terhi Ormio, viestintäjohtaja, Orion Oyj
Puh. 050 966 4646, terhi.ormio@orion.fi

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3500 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet on listattu NASDAQ Helsingissä. Vuonna 1917 perustettu Orion viettää satavuotisjuhlaansa vuonna 2017.