Siirry pääsisältöön

Orionin tutkijoiden johtaman työryhmän tutkimusraportti koirien äänipelon hoidosta deksmedetomidiinigeelillä sai merkittävän tunnustuksen brittieläinlääkäreiltä

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.9.2017 KLO 8.30

Orionin tutkijoiden johtaman työryhmän tutkimusraportti koirien äänipelon hoidosta deksmedetomidiinigeelillä sai merkittävän tunnustuksen brittieläinlääkäreiltä 

Brittiläinen eläinlääketieteen johtava julkaisu Veterinary Record on antanut Orionin tutkijoiden johtaman työryhmän tutkimukselle tunnustusta sen vaikuttavuudesta. Orionia edustavat tutkijat, eläinlääkäri Mira Korpivaara ja eläinlääketieteen tohtori, eläinlääkäri Mirja Huhtinen sekä heidän yhteistyökumppaninsa ovat saaneet Britannian eläinlääkäriyhdistyksen tiedejulkaisun Veterinary Record Impact Award -palkinnon. Tunnustus annetaan Veterinary Record -lehdessä viimeisen vuoden aikana julkaistulle tutkimusraportille, jolla arvioidaan olevan eniten potentiaalia muuttaa eläinlääkinnän käytäntöjä.

Palkittu englanninkielinen tutkimusartikkeli "Dexmedetomidine oromucosal gel for noise-associated acute anxiety and fear in dogs - a randomised, double-blind, placebo-controlled clinical study", jonka kirjoittivat Mira Korpivaara ja Mirja Huhtinen sekä heidän yhteistyökumppaninsa eläinkäyttäytymistieteen asiantuntijat Karen Overall (Pennsylvanian yliopisto, USA), Barbara Schöning (Veterinary Specialty Practice for Behaviour, Hampuri, Saksa) ja Kaisa Laapas (biostatistikko), raportoi kliinisen tutkimuksen tulokset, joiden mukaan oromukosaalinen geelimuotoinen deksmedetomidiini lievittää äänistä johtuvaa akuuttia ahdistusta tai pelkoa koirilla.

Palkintolautakunnan mukaan tutkimusraportti on tärkeä lisä kirjallisuuteen, joka käsittelee äänipelon aiheuttamaa äkilllistä ahdistusta ja pelkoa koirissa. Tuomaristo kiitti, että kliininen tutkimus oli  satunnaistettuna, kaksoissokkoutettuna ja lumelääkekontrolloituna asianmukaisen näyttövoimainen. Lisäksi tutkimuksen yhteydessä Veterinary Recordissa julkaistu toimituksellinen teksti korosti hoidon hyvinvointiaspektia todeten, että "deksmedetomidiinigeeli on tärkeä osa hyvinvointikeskeisten eläinlääkäriasemien hoitovalikoimaa, ja se antaa eläinlääkäreille mahdollisuuden kokonaisvaltaisemmin kohdata äänipelko, joka on yleinen hyvinvointiongelma."

"Me olemme ylpeitä ja innoissamme saamastamme tunnustuksesta. Äänipelosta kärsivien koirien kohdalla tarve uusille hoitovaihtoehdoille on suuri. Tutkimuksemme osoitti, että oromukosaalinen geelimuotoinen deksmedetomidiini tarjoaa eläinlääkäreille hoitovaihtoehdon äänistä johtuvan akuutin ahdistuksen ja pelon lievittämiseen koirilla", toteaa Mira Korpivaara Orionilta.

Lisätietoja antaa:
Mira Korpivaara, eläinlääkäri, Orion Pharma Eläinlääkkeet
puh. +41 79 196 35 47, mira.korpivaara@orionpharma.com

Linkki alkuperäiseen englanninkieliseen tutkimusartikkeliin: http://veterinaryrecord.bmj.com/content/vetrec/180/14/356.full.pdf

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 1917 perustettu Orion viettää satavuotisjuhlavuottaan vuonna 2017.