Siirry pääsisältöön

Orion Diagnostica aloittaa 14 henkilöä koskevat yt-neuvottelut Oulussa

ORION OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 6.4.2017 KLO 14.00

Orion Diagnostica aloittaa 14 henkilöä koskevat yt-neuvottelut Oulussa

Orion Oyj:n diagnostiikkaliiketoimintaan keskittynyt tytäryhtiö Orion Diagnostica Oy on vastaanottanut Oulussa sijaitsevien toimitilojensa vuokrasopimusta koskevan irtisanomisilmoituksen vuokranantajaltaan, minkä vuoksi Orion Diagnostican toiminta nykyisissä toimitiloissa Oulussa päättyy viimeistään syyskuun 2017 lopussa.

Orion Diagnostica Oy on tänään antanut yhteistoimintalain mukaisen neuvotteluesityksen toiminnan uudelleenjärjestelemisestä ja mahdollisista henkilöstövähennyksistä Oulussa. Neuvottelut koskevat 14 henkilöä.

Mahdolliset toiminnalliset muutokset ja uudelleenjärjestelyt voivat olla työntekijöiden siirtoja paikkakunnalla, siirtoja toiselle paikkakunnalle, siirtoja toisiin tehtäviin Orion-konsernin sisällä, muutoksia työsuhteen ehtoihin sekä mahdollisia irtisanomisia. Jos irtisanomisiin päädytään, ne toteutettaisiin alustavan arvion mukaan vuoden 2017 aikana.

                                                                                                                                   
Lisätietoja antaa:
Kaisa Tarkkanen, toimitusjohtaja, Orion Diagnostica Oy
puhelin 010 426 3268

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
Kotisivu: www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkeyhtiö - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä. Orionin liikevaihto vuonna 2016 oli 1 074 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 1917 perustettu Orion viettää satavuotisjuhlavuottaan vuonna 2017.