Siirry pääsisältöön

Orion Oyj ja Menarini yhteistyöhön astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitetussa budesonidi-formoteroli Easyhaler® yhdistelmävalmisteessa

Lehdistötiedote 2.9.2016 klo 13.00

Orion Oyj ilmoitti tänään solmineensa yhteistyösopimuksen Menarinin kanssa astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitetun budesonidi-formoteroli Easyhaler®-yhdistelmävalmisteen rinnakkaismarkkinoinnista Saksassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Lisäksi osapuolet ovat sopineet Menarinin yksinoikeudellisesta lisenssi- ja jakelujärjestelystä Ranskassa ja Turkissa. Molemmat yritykset markkinoivat Easyhaler®-yhdistelmävalmistetta omalla ja Easyhaler® -kattobrändillä.

Menarinin yksi strateginen painopistealue on keuhkosairauksien hoito. Yhteistyö Menarinin kanssa vahvistaa Orionin asemaa eri puolilla Eurooppaa ja noudattaa Orionin strategiaa, joka tähtää markkina-aseman vahvistamiseen Euroopassa ja myynnin kattavuuden lujittamiseen kumppanuuksien avulla. Yhteismarkkinointialue - jossa molemmat yritykset edustavat Easyhaler®-yhdistelmävalmistetta omilla tuotebrändeillään Easyhaler®-kattobrändin alla - kattaa Saksan, Italian, Espanjan ja Portugalin. Orion säilyttää yksinoikeuden yhdistelmävalmisteen markkinointiin Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa ja itäisessä Euroopassa, joissa Orion itse tällä hetkellä markkinoi nykyisiä Easyhaler®-tuotteitaan. Orion valmistaa sopimuksen piiriin kuuluvat tuotteet.

"Olen tyytyväinen Orionin ja Menarinin väliseen kumppanuussopimukseen ja on hienoa päästä tekemään yhteistyötä näin vahvan keuhkosairauksien hoitoon keskittyneen yrityksen kanssa. Kumppanuus Menarinin kanssa vahvistaa Easyhaler-tuotteiden asemaa Euroopassa sekä Orionin strategista tavoitetta tulla vahvemmaksi toimijaksi keuhkosairauksien terapia-alueella", toteaa Orionin Alkuperälääkkeet-yksikön johtaja Markku Huhta-Koivisto.

"Olemme erittäin tyytyväisiä Menarini Groupin ja Orionin väliseen sopimukseen ja yhteistyöhön. Menarinin missiona on valmistaa korkealaatuisia tuotteita potilaille ympäri maailman, ja tarjota yhä laajempi tuotevalikoima keuhkosairauksien hoitoon", sanoo Menarini Groupin General Manager Pio Mei.

Budesonidi-formoteroli Easyhaler®
Budesonidi-formoteroli Easyhaler® -yhdistelmävalmiste on astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitettu inhaloitava Easyhaler®-tuoteperheen lääke. Yhdistelmävalmisteessa budesonidi hoitaa limakalvotulehdusta ja formoteroli toimii pitkävaikutteisena, keuhkoputkia avaavana lääkeaineena.

Easyhaler® on Orionin kehittämä, kuivajauhemuotoisia lääkkeitä annosteleva inhalaattori. Orion on kehittänyt Easyhaleriin sopivia kuivajauhemuotoisia lääkkeitä useista tunnetuista geneerisistä vaikuttavista aineista (salbutamoli, beklometasoni, budesonidi, formoteroli), joita käytetään astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon. Parhaillaan Orion kehittää uutta flutikasoni-salmeteroli -yhdistelmävalmistetta astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon.

Menarini Group
Menarini Group on Italian johtava lääkeyhtiö, jonka liikevaihto on yli 3,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä on yli 16 000. Menarini Groupilla on kaksi strategista painopistealuetta: tutkimus ja kansainvälistyminen. Menarinin tuotevalikoima kattaa muun muassa sydän- ja verisuonisairauksien, gastroenterologian, syövän, andrologian, keuhkosairauksien ja diabeteksen terapia-alueet. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös antibiootit ja tulehduskipulääkkeet. Menarinilla on kuusi omaa tutkimuskeskusta ja 15 lääketehdasta Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa sekä Keski- ja Etelä-Amerikassa. Menarinin tuotteita myydään yli sadassa maassa. Lue lisää Menarini Groupista: www.menarini.com

Lisätietoja:
Markku Huhta-Koivisto, Johtaja, Alkuperälääkkeet, Orion Oyj
markku.huhta-koivisto@orionpharma.com
+358 10 426 3540

Julkaisija:
Orion Oyj
Orionintie 1A, 02200 Espoo
http://www.orion.fi/
Twitter: @OrionPharma & @OrionCorpIR

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.

Orionin liikevaihto vuonna 2015 oli 1 016 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 400 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.