Siirry pääsisältöön

Orion ja Asahi Kasei aloittaneet maailmanlaajuisen strategisen yhteistyön

Lehdistötiedote 22.6.2016 klo 8.00

Orion ja Asahi Kasei aloittaneet maailmanlaajuisen strategisen yhteistyön

Lääkeyhtiö Orion ja japanilainen lääkeyhtiö Asahi Kasei Pharma ovat aloittaneet maailmanlaajuisen strategisen yhteistyön tavoitteenaan uusien kivun hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden tunnistaminen, kehittäminen ja kaupallistaminen.

Sopimus käsittää yhteensä neljä varhaisessa tutkimusvaiheessa olevaa lääkeaihiota, kaksi Asahi Kaseilta ja kaksi Orionilta. Yhteistyö antaa kummallekin yhtiölle yksinoikeuden lisensoida toistensa kehitysvalmiita tutkimusohjelmia ennalta päätetyissä vaiheissa. Yhtiöt kehittävät yhteistyön piirissä olevia lääkeaihioita yhdessä ja jakavat kaikki kehityskustannukset.

Orion saa tuotteiden markkinointioikeudet Euroopassa ja Keski-Aasiassa, Asahi Kasei puolestaan Itä-, Kaakkois-, ja Etelä-Aasiassa (poislukien Afganistan ja Pakistan). Yhtiöt maksavat toisilleen rojalteja omien markkina-alueidensa myynnistä ja päättävät yhdessä tehokkaimmat markkinointikeinot muilla markkina-alueilla, mukaanlukien USA, sekä jakavat niiltä saadut tuotot.

"Olen erittäin tyytyväinen Asahi Kasein kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen. Voimamme ja resurssimme yhdistämällä pyrimme tuomaan potilaille uusia ja innovatiivisia hoitovaihtoehtoja nopeammin ja tehokkaammin. Sopimus noudattaa myös täydellisesti Orionin T&K-strategiaa, jossa keskitymme riskit ja tuotot jakaviin kumppanuuksiin. Odotamme innolla yhteistyötä uusien kivunhoitomuotojen kehittämisessä Asahi Kasein kanssa", toteaa Orionin tutkimus- ja kehitysjohtaja Reijo Salonen.

Asahi Kasei Pharma
Asahi Kasei Pharma on Japanissa Tokiossa pääkonttoriaan pitävä tutkimukseen perustuva terveydenhuollon uudistaja, joka tutkii, kehittää, valmistaa ja markkinoi lääkkeitä sekä diagnostisia tuotteita. Asahi Kasei Pharma on Asahi Kasei -yhtiön täysin omistama liiketoimintayksikkö. Asahi Kasei, liikevaihto noin 18 miljardia yhdysvaltain dollaria, on teknologiayhtiö, joka tarjoaa innovatiivisia tieteeseen perustuvia ratkaisuja monille aloille mukaanlukien terveydenhuolto, kemikaalit ja kuidut, asuminen ja rakennusmateriaalit sekä elektroniikka. Lisätietoja Asahi Kasei -yhtiön verkkosivuilta www.asahi-kasei.co.jp.

Orion
Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.

Orionin liikevaihto vuonna 2015 oli 1 016 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 400 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Orionintie 1 A, 02200 Espoo
http://www.orion.fi
Twitter: @OrionPharma & @OrionCorpIR

Lisätietoja antaa:
Reijo Salonen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, Orion Oyj, puh. +358 50 966 3647