Siirry pääsisältöön

Fermion investoi uuteen tehtaaseen Hangossa

Orion Oyj Lehdistötiedote Viestintä 11.3.2016 klo 14.00

Fermion investoi uuteen tehtaaseen Hangossa

Lääkeaineita valmistava Fermion Oy rakentaa uuden tuotantolaitoksen Hangon tehdasalueelle. Rakennustyöt alkavat keväällä 2016 ja uuden tuotantolaitoksen arvioidaan valmistuvan vuonna 2018. Investoinnin arvo on yli 30 miljoonaa euroa ja se kasvattaa Fermionin tuotantokapasiteettia Hangossa. Hankkeella nykyaikaistetaan Fermionin Hangon tehtaan tuotantoa, valmistaudutaan tiukentuviin viranomaisvaatimuksiin sekä varmistetaan valmius vastata kasvavaan kysyntään. Fermion on lääkeyhtiö Orionin kokonaan omistama tytäryhtiö.      

Hangon investointi pitää sisällään noin 6 000 m2:n tehdasrakennuksen sekä koneet ja laitteet. Investoinnilla korvataan tehtaan vanhin tuotantoyksikkö, joka tullaan ajamaan asteittain alas. Uuden tuotantolaitoksen myötä Fermionin Hangon tehtaan tuotantoa voidaan kasvattaa kuitenkin noin puolella nykyisestä 300 tonniin. Yksi tonni lääkkeen vaikuttavaa ainetta voi riittää jopa sataan miljoonaan lääkeannokseen lääkkeestä riippuen.

"Uudella tuotantolaitoksella varmistamme jatkossakin tuotteidemme korkean laatutason ja toimitusvarmuuden. Kapasiteettia kasvattamalla varaudumme myös kysynnän kasvuun tulevaisuudessa. Esimerkiksi Orionilla on kehitysputkessa useita lääkeaihioita, joihin Fermion valmistaa vaikuttavat aineet niin kehitys- kuin kaupallistamisvaiheessakin. Investoinnilla takaamme, että Fermion kykenee toimittamaan tarvittavan määrän lääkeaineita Orionin nykyisiin ja uusiin alkuperälääkkeisiin muita asiakkaitamme unohtamatta. Fermionilla on tärkeä rooli globaaleilla lääkemarkkinoilla, koska monen elintärkeän lääkkeen vaikuttava aine tulee tehtailtamme", toteaa Fermionin toimitusjohtaja Arto Toivonen.

Hangon lisäksi Fermionilla on tehdas Oulussa, jossa keskitytään lähinnä pienempien volyymien erikoistuotteiden kuten syöpälääkkeiden vaikuttavien aineiden valmistukseen. Viimeisten viiden vuoden aikana Fermion on investoinut useita miljoonia euroja myös Oulun tehtaaseen, johon on rakennettu muun muassa kaksi uutta tuotantomoduulia korkea-aktiivisten lääkeaineiden valmistukseen.

"Uskomme vahvasti suomalaiseen lääketeollisuuteen ja -osaamiseen. Modernit tuotantotilat ja -laitteet sekä ammattitaitoinen henkilöstömme takaavat, että olemme kannattavia ja kilpailukykyisiä myös tulevaisuudessa", arvioi Fermionin toimitusjohtaja Arto Toivonen.

"Kun suomalainen yritys investoi teollisuuteen Suomessa, tällä kertaa Hankoon, on se näinä aikoina  erittäin hyvä uutinen. Investointeja tarvitaan ja niitä on toivottavasti nyt lupa odottaa enemmänkin. Hienoa, että Suomessa on vientiyrityksiä, jotka satsaamalla tuotantoon kotimaassa parantavat työllisyyttä ja hankkivat vientituloja Suomelle", elinkeinoministeri Olli Rehn sanoo.

"On erittäin mieluisaa Hangon kaupungille, että Fermion investoi Hangon tehtaan laajennukseen ja tuotannon kapasiteetin kasvuun. Orion on tytäryhtiönsä Fermionin Hangon tehtaan kautta yksi kaupungin suurimmista työllistäjistä ja yksi kaupungin teollisuuden lippulaivoista. On rohkaisevaa, että kansainvälisillä markkinoilla toimiva suomalainen yritys investoi ja on erityisen myönteistä, että se tapahtuu juuri Hankoon. Orionilla on kaupungin kanssa 46 vuotta yhteistä historiaa ja nykyinen investointi merkitsee sille yhteistyölle pitkää ja valoisaa tulevaisuutta", kommentoi Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

Fermion

Orion-konserniin kuuluva Fermion on suomalainen lääkkeiden vaikuttavien aineiden valmistaja. Fermion kehittää ja valmistaa lääkeaineita Orionille sekä muille lääkeyhtiöille maailmanlaajuisesti. Fermionilla on erityisosaamista ja kapasiteettia erittäin vahvojen (high potency) lääkeaineiden valmistukseen, ja osassa valmistamistaan tuotteista yhtiö on globaali markkinajohtaja. Fermionin tehtaat sijaitsevat Hangossa ja Oulussa. Yhtiön liikevaihto ilman toimituksia Orionille vuonna 2015 oli 53 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Arto Toivonen, toimitusjohtaja, Fermion Oy +358 (0) 50 966 7402

Julkaisija Orion-konserni
Orionintie 1A, 02200 Espoo
http://www.orion.fi/

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostosairaudet, syöpäsairaudet sekä hengityselinsairaudet, joiden hoitoon Orion kehittää inhaloitavia Easyhaler®-keuhkolääkkeitä.

Orionin liikevaihto vuonna 2015 oli 1 016 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 400 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.