Siirry pääsisältöön

Orionin lääketehdas avattu Salossa - investointi tuo yli 100 työpaikkaa

Lehdistötiedote 21.3.2014 klo 11.00

Orionin lääketehdas avattu Salossa  - investointi tuo yli 100 työpaikkaa

 

Lääkeyhtiö Orion keskittää valtaosan lääkkeiden pakkaus- ja logistiikkatoiminnoistaan Saloon. Uusi lääketehdas tuo kaupunkiin yli 100 työpaikkaa. Työministeri Lauri Ihalainen vieraili Salossa tänään perjantaina ja vihki tehtaan käyttöön. "Suomi käy läpi globaalia rakennemuutosta, jonka yhtenä seurauksena elinkeinorakenteemme muuttuu. Muutoksessa pärjäämisessä tarvitaan rohkeutta ja uskoa omiin kykyihin.  Orionin investointi on siitä paras mahdollinen esimerkki", ministeri toteaa.

Saloon avattu uusi lääketehdas on Orionin tärkeimpiä investointeja tänä vuonna. Lisääntyneen kysynnän ja kasvaneiden tuotemäärien vuoksi Orion keskittää Saloon logistiikkatoimintonsa sekä valtaosan tablettipakkaamisesta. Samalla Orionin Espoon ja Turun tehtaissa vapautuu lisätilaa lääkevalmistukseen ja uusinvestointeihin, kun enemmistö niiden pakkaustoiminnoista siirretään Saloon.

Nokian entisiin tiloihin avattu uusi lääketehdas mahdollistaa Orionin lääkevalmistuksen laajentumisen sekä koko toimitusketjun kehittämisen toimialan laatu- ja viranomaisvaatimusten jatkuvasti tiukentuessa. Työministeri Lauri Ihalainen vihki tehtaan käyttöön avajaisissa perjantaina.

"Suomi käy parhaillaan läpi globaalia rakennemuutosta, jonka yhtenä seurauksena elinkeinorakenteemme muuttuu. Muutoksessa pärjäämisessä tarvitaan rohkeutta ja uskoa omiin kykyihin.  Orionin investointi uuteen tehtaaseen on siitä paras mahdollinen esimerkki. Elintasomme turvaamiseksi tarvitsemme niin Euroopassa kuin Suomessa talouden ja tuottavuuden kasvua. Siinä on erityisen tärkeä rooli huippuosaamisella, jota Orion osaltaan edustaa", työministeri Lauri Ihalainen sanoo.

Tehdas täydessä toiminnassa loppuvuodesta

Orion on keskittänyt kaiken oman lääketuotantonsa Suomeen, ja sillä on koko lääketutkimuksen ja -kehityksen ketju kotimaassa työllistäen yli 500 henkeä erilaisissa T&K-tehtävissä. Orion käytti viime vuonna yli 100 miljoonaa euroa lääkekehitykseen.

"Lääketeollisuus on korkean teknologian teollisuutta ja erittäin verkostoitunutta kansainvälisesti. On hienoa, että Suomesta löytyy alan huippuosaamista. Olemme kartoittanneet monia vaihtoehtoisia malleja toimitusketjumme kehittämiseen ja päädyimme lisäinvestointiin Suomeen ja Saloon.  Yhtiön toimintojen kannalta logistisesti hyvä sijainti sekä henkilöstön saatavuus ovat olleet merkittäviä tekijöitä, kun suunnittelimme uuden toimipaikan avaamista", Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen toteaa. 

Uuden lääketehtaan avaaminen Suomeen ei ole joka vuosikymmenellä tapahtuva ilmiö. Investointi tuo Saloon yli 100 työpaikkaa. Orion aloitti varasto- ja logistiikkatoiminnot Salossa jo kesällä 2013, ja ensimmäiset tablettipakkauslinjat käynnistettiin helmikuun lopussa. Tehdas on täydessä toiminnassa vuoden 2014 loppupuolella.

"Orionin sijoittuminen Saloon on erittäin merkittävää niin työllisyyden kuin kaupungin yleisen ilmapiirinkin kannalta. Kun Orionin kaltainen toimija tekee näin mittavan investoinnin juuri Saloon, on se kaupunkimme kannalta paras mahdollinen viesti myös muille tänne sijoittumista harkitseville yrityksille", Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko kommentoi.  

Orionin Salon tehdas vihittiin käyttöön tänään perjantaina. Avajaistilaisuudessa olivat paikalla Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen, työministeri Lauri Ihalainen, Salon kaupunginjohtaja Antti Rantakokko, Nokian kiinteistöjohtaja Juha Olkinuora sekä Orionin tehtaan uusia työntekijöitä.

Kuvia tilaisuudesta
Kuvia voi ladata tältä sivulta 21.3. klo 13.00 alkaen: http://materialbank.orion.fi/salontehtaanavajaiset
Kuvamateriaali täydentyy loppupäivän aikana. Kuvaaja: Tomi Parkkonen

Orion Oyj

Yhteyshenkilöt:

Timo Lappalainen, Toimitusjohtaja; Orion Oyj
Puhelin 050 966 3692, timo.lappalainen@orion.fi

Virve Laitinen, Johtaja, Toimitusketju; Orion Oyj
Puhelin  050 966 4373, virve.laitinen@orion.fi                                                                     

Antti Rantakokko, Salon kaupunginjohtaja
Puhelin 02 778 2000,  antti.rantakokko@salo.fi

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2013 oli 1 007 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.