Siirry pääsisältöön

Orion tempaisee pinkisti tyttöjen puolesta

Lehdistötiedote 02.10.2014

Orion aktivoi Liikutaan tytöt kouluun -kampanjalla henkilöstöään liikkumaan, jotta kehitysmaiden tytöt pääsisivät koulutielle.

Orionilla on parhaillaan käynnissä Liikutaan tytöt kouluun -kampanja, jonka tuotolla tuetaan Planin Koska olen tyttö -kampanjaan liittyviä Ulkoasiainministeriön hankkeita. Kampanja parantaa kehitysmaiden lasten koulutusta, suojelua ja terveyttä.

Orionin henkilöstö on osallistunut aktiivisesti kampanjaan lenkkeilemällä, käymällä kuntosalilla ja monenlaisella hyötyliikunnalla.

Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen kertoo, että Orion haluaa tukea Planin työtä maailman lasten hyväksi ja näin toteuttaa sosiaalista vastuutaan. Yhteiskuntavastuun toteuttamisessa Orion osallistaa toimintaan myös henkilökuntaa.

"Perustehtävämme Orionilla on hyvinvoinnin rakentaminen. Kampanjassa se yhdistyy erinomaisesti maailmanlaajuisesti tärkeään asiaan. Tyttöjen koulutuksella  on tunnetusti suora yhteys elintason paranemiseen."

Liikutaan tytöt kouluun -kampanja alkoi jo keväällä. Kolmasosa henkilöstöstä osallistui liikuntakampanjan ensimmäiseen osaan innokkaasti, ja kampanja onnistui yli odotusten. Orionilaisten liikuntamäärillä  jo 200 tyttöä  on saanut koulupaikan. Keväällä liikuttiin yksilöinä, nyt kisataan tiimien kesken. Esimerkiksi Turussa viikottaiset kahvihetket ovat vaihtuneet jumppatuokioihin ja erilaisiin liikuntahaasteisiin tiimien kerätessä suorituksia hyvään tarkoitukseen.

Pinkki näkyy ulospäin

Kampanja huipentuu ensi viikon lauantaina 11.10. vietettävään YK:n kansainväliseen tyttöjen päivään. Orionin kaikilla kuudella paikkakunnalla Suomessa järjestetään viikon aikana yhteisölliset henkilöstön taukoliikuntatempaukset. Lisäksi kampanjaviikolla Orionin toimipisteet Espoossa, Salossa ja Turussa valaistaan kampanjan tunnusvärillä, pinkillä. Pinkkiä saatetaan nähdä myös toimitusjohtajan päällä.

"Olen kampanjaviikolla matkoilla, mutta pinkkiä löytyy laukusta", Timo Lappalainen lupaa.

Orionin kampanjan tavoite, 45 000 euroa, on saavutettu yhdessä liikkumalla. Timo Lappalainen on ollut eturintamassa innostamassa henkilöstöä kotisohvilta pururadoille.

"Haastan myös muun suomalaisen elinkeinoelämän mukaan tähän kampanjaan."

Planin yrityksille suunnattu työhyvinvointikampanja kannustaa yrityksiä parantamaan työntekijöidensä ja kehitysmaiden tyttöjen hyvinvointia. Orion tarttui haasteeseen toukokuun alussa. Orion on toiminut Planin yrityskumppanina vuodesta 2011 lähtien.

Katso toimitusjohtaja Timo Lappalaisen video Liikutaan tytöt kouluun -kampanjasta osoitteessa www.orion.fi/fi/plan

Tervetuloa seuraamaan orionilaisten liikuntatuokioita ensi viikolla!

Maanantaina 6.10. Oulussa kello 13.30-13.45
Tiistaina 7.10. Kuopiossa ja Hangossa kello 13.50-14.05
Keskiviikkona 8.10. Turussa kello 13.45-14.00 ja 14.30-14.45
Torstaina 9.10. Salossa kello 14.30-14.45
Perjantaina 10.10. Espoossa kello 14.45-15 ja 15.30-15.45

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja
Terhi Ormio
Puh 010 426 4646 / 050 966 4646
terhi.ormio@orion.fi
www.orion.fi.

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2013 oli 1 007 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.