Siirry pääsisältöön

Orion Oyj ja Gedeon Richter solmivat uudenlaisen tutkimus- ja kehitysyhteistyösopimuksen

Lehdistötiedote 12.3.2013 klo 9.00

Orion Oyj ja Gedeon Richter solmivat uudenlaisen tutkimus- ja kehitysyhteistyösopimuksen

Orion Oyj ("Orion") ja Gedeon Richter Plc. ("Richter") ilmoittivat tänään solmineensa laajan ja pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen uusien lääkeaihioiden löytämiseksi ja kehittämiseksi kognitiivisten häiriöiden alalla.

Sopimuksen mukaan kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden yhdessä valita ja kehittää kolmea lääkeaihiota sekä jakaa tasapuolisesti niistä koituvat kehityskustannukset. Sopimuksen ehdoissa ei vielä ole määritelty alueellisia markkinointioikeuksia.

Orionin tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Reijo Salonen kommentoi yhteistyötä seuraavasti: Alzheimerin tauti ja muut neuropsykiatriset sairaudet, joihin liittyy kognitiivisia puutteita, ovat vakavia sairauksia, ja olemme Orionilla erittäin motivoituneita kehittämään uusia hoitomuotoja näille potilaille. T&K-mallimme peruspilari on etsiä yhteistyömenetelmiä, joissa hyödynnetään molempien organisaatioiden vahvuuksia. Richterillä on sellaista tieteellistä osaamista ja organisaatiokulttuuri, joka todennäköisesti johtaa onnistuneeseen yhteistyöhön. Kumppanuus lisää mahdollisuuksia onnistua tällä haastavalla lääkehoidon alalla. Molempien yritysten työntekijät ovat innostuneita tulevasta yhteistyöstä.

Richterin tutkimusjohtaja Zsolt Szombathelyi kommentoi: Yhteistyö Orionin kanssa on hieno asia, sillä se vahvistaa molempien yritysten keskushermostolääketutkimusta kustannustehokkaasti ja ajankäyttöä optimoivasti. Arvostamme suuresti Orionin henkilökunnan ammattitaitoa, joka täydentää omaa osaamistamme ja kokemustamme. Se hyödyttää molempia osapuolia. Odotamme mielenkiinnolla yhteistyötä Orionin kanssa ja uusien lääkehoitojen kehittämistä yhdessä sekä potilaiden että lääkärien tarpeisiin.

Orion
Orion (www.orion.fi) on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä inhaloitavat Easyhaler® -keuhkolääkkeet. Orionin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B- osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Gedeon Richter Plc.  
Gedeon Richter Plc. (www.richter.hu), jonka pääkonttori on Budapestissa Unkarissa, on yksi keskisen Itä-Euroopan suurimmista lääkeyhtiöistä, joka laajentaa toimintaansa Keski-Euroopassa. Richter-konserni liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1,1 miljardia euroa ja pörssiarvo 2,3 miljardia euroa. Yrityksen tuotevalikoima kattaa lähes kaikki merkittävät lääkehoidon alat, kuten gynekologiset, keskushermosto, ja sydän- ja verisuonilääkkeet. Richterin tutkimus- ja kehitysyksikkö on keskisen Itä-Euroopan suurin, ja päätutkimusalana ovat keskushermostolääkkeet. Richterin laaja asiantuntemus steroidien kemiasta on tehnyt yrityksestä merkittävän tekijän naisten lääkehoidossa maailmanlaajuisesti. Richter on myös aktiivinen biogeneeristen valmisteiden tuotekehityksen alalla.

Lisätietoja:

                                   

Orion Oyj
Reijo Salonen, tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja
puh. 050 966 3647


Gedeon Richter Plc.
Sijoittajat: Katalin Ördög
puh. +36 1 431 5680

Media: Zsuzsa Beke puh. +36 1 431 4888

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi

 

Orion on suomalainen lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä - hyvinvoinnin rakentaja, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita ja diagnostisia tuotteita. Yritys panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Lääketutkimuksen ydinterapia-alueita ovat keskushermostolääkkeet, syöpä- ja tehohoitolääkkeet sekä Easyhaler® -keuhkolääkkeet.

Orionin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti vuoden lopussa noin 3 500 henkilöä. Orionin A- ja B-osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Julkaisija:
Orion Oyj, Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi