Siirry pääsisältöön

Orion Oyj ja Nycomed yhteistyöhön astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitetuissa Easyhaler®-tuotteissa

LEHDISTÖTIEDOTE 4.8.2011 klo 10.00 Orion Oyj (Nasdaq OMX Helsinki: ORNAV ja ORNBV) ilmoitti tänään solmineensa yhteistyösopimuksen Nycomedin kanssa astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitettujen Easyhaler®-yhdistelmävalmisteiden rinnakkaismarkkinoinnista Euroopan suurimmissa maissa sekä lisensoinnin ja jakelun järjestämisestä yksinoikeudella Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella. Molemmat yritykset markkinoivat Easyhaler-yhdistelmätuotteita omalla ja Easyhalerin kattobrändillä.

Sopimus kattaa Orionin uudet Easyhaler-yhdistelmätuotteet astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon. Orion kehittää budesonidi-formoteroli -yhdistelmävalmistetta, jossa budesonidi hoitaa limakalvotulehdusta ja formoteroli toimii pitkävaikutteisena, keuhkoputkia avaavana lääkeaineena. Lisäksi Orionilla on meneillään toinen Easyhaler®-tutkimusohjelma flutikasoni-salmeteroli -yhdistelmävalmisteen kehittämiseksi. Yhdistelmävalmisteessa flutikasoni hoitaa limakalvotulehdusta ja salmeteroli toimii pitkävaikutteisena, keuhkoputkia avaavana lääkeaineena. Molemmat yhdistelmävalmisteet kuuluvat sopimukseen.

Nycomedin yksi strateginen painopistealue on keuhkosairauksien hoito, jossa yhtiön tuoteportfolioon kuuluvat keuhkoahtaumataudin hoitoon tarkoitettu Daxas® (roflumilasti), astman hoitoon tarkoitettu Alvesco® (siklesonidi) sekä allergisen nuhan hoitoon tarkoitettu Omnaris®. Yhteistyö Nycomedin kanssa vahvistaa Orionin asemaa eri puolilla Eurooppaa ja noudattaa Orionin strategiaa, joka tähtää markkina-aseman vahvistamiseen Euroopassa ja myynnin kattavuuden lujittamiseen kumppanuuksien avulla. Yhteismarkkinointialue - jossa molemmat yritykset edustavat Easyhaler-tuotteita omilla tuotebrändeillään Easyhaler-kattobrändin alla - kattaa Euroopan suurimmat maat mukaan lukien Benelux-maat, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Portugali, Puola, Ranska, Saksa ja Sveitsi. Orionilla on yksinoikeus yhdistelmävalmisteiden markkinointiin Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa ja itäisessä Euroopassa eli alueilla, joilla Orion itse tällä hetkellä markkinoi nykyisiä Easyhaler-tuotteitaan. Orion valmistaa sopimuksen piiriin kuuluvat tuotteet yksinoikeudella.

"Olen iloinen yhteistyösopimuksesta ja odotan innolla yhteistyötä näin voimakkaan kumppanin kanssa astman ja keuhkoahtaumataudin hoidossa.  Yhteistyö lujittaa Easyhaler-tuotteiden asemaa Euroopassa ja vahvistaa Orionin strategista tavoitetta saavuttaa suurempi rooli hengitystielääkkeiden alalla", toteaa Orionin Alkuperälääkkeet-yksikön johtaja Liisa Hurme.

"Olemme hyvin tyytyväisiä Orionin kanssa allekirjoitettuun yhteistyösopimukseen. Näemme Euroopan suurimmissa maissa sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella suuria mahdollisuuksia laadukkaille Easyhaler-tuotteille, jotka tulevat vahvistamaan merkittävästi Nycomedin nopeasti kasvavaa tuoteportfoliota keuhkosairauksien hoidossa", kommetoi Nycomedin kaupallisista toiminnoista vastaava johtaja Guido Oelkers

Easyhaler®

Orionin alkuperälääkkeiden tuoteportfolioon kuuluva Easyhaler® on Orionin kehittämä, kuivajauhemuotoisia lääkkeitä annosteleva inhalaattori. Orion on kehittänyt Easyhaleriin sopivia kuivajauhemuotoisia lääkkeitä useista tunnetuista geneerisistä vaikuttavista aineista (salbutamoli, beklometasoni, budesonidi, formeteroli), joita käytetään astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon. Parhaillaan kehitteillä on uudet yhdistelmävalmisteet budesonidi-formoteroli ja flutikasoni-salmeteroli astman ja keuhkoahtaumataudin hoitoon.

Orion

Orion on innovatiivinen eurooppalainen lääke- ja diagnostiikkayritys, joka painottaa liiketoiminnassaan lääkehoitojen ja diagnostisten testien kehittämistä globaaleille markkinoille. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita ja diagnostisia tuotteita. Orionin farmaseuttinen tutkimus- ja kehitystyö keskittyy seuraaviin ydinterapia-alueisiin: keskushermoston lääkkeet, syövän ja tehohoidon lääkkeet sekä Easyhaler®-keuhkolääkkeet.

Konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 850 miljoonaa euroa. Yhtiö sijoitti 85 miljoonaa euroa tutkimus- ja kehitystyöhön. Vuoden 2010 lopulla konsernilla oli yhteensä 3 100 työntekijää, joista 2 450 Suomessa ja 650 muissa maissa. Orionin A- ja B-osakkeilla tehdään kauppaa NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja osoitteesta
www.orion.fi

Nycomed

Nycomed on yksityisomistuksessa oleva maailmanlaajuinen lääkeyhtiö, jonka monipuolinen tuoteportfolio keskittyy merkkilääkkeisiin gastroenterologian, hengitystie- ja tulehdussairauksien, kivun, osteoporoosin ja kudoksen hoidon alalla. Tuotevalikoimaa täydentää joukko käsikauppalääkkeitä. Nycomedin tutkimus- ja kehitystoiminta perustuu yritysyhteistyöhön. Yrityksen kasvustrategian kulmakiviä ovat lisensointi ja laajentuminen kasvaville markkinoille.

Nycomedilla on 12 500 työntekijää eri puolilla maailmaa, ja sen tuotteita myydään yli sadassa maassa. Yrityksellä on vahva markkina-asema Euroopassa ja nopeasti kasvavilla markkina-alueilla kuten Venäjällä / IVY-maissa, Latinalaisessa Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Yhdysvalloissa ja Japanissa sen tuotteita saa ensiluokkaisten kumppanien kautta. Nycomedin päämaja on Zürichissä Sveitsissä, ja vuonna 2010 sen liikevaihto oli 3,2 miljardia euroa ja oikaistu käyttökate 851 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.nycomed.com
 
Orion Oyj

Yhteyshenkilöt:

Orion Oyj:
Liisa Hurme, johtaja, Alkuperälääkkeet-yksikkö
puh. 050 966 2874

Nycomed:
Tobias Cottmann, viestintäjohtaja
puh. +41 44 555 1510
Jonathan Birt, Financial Dynamics
puh. +44 7515597858

Julkaisija:
Orion Oyj
Viestintä
Orionintie 1A, 02200 Espoo
www.orion.fi