Siirry pääsisältöön

Thyroxin -lääkevalmiste jää sairausvakuutuksen korvattavuuden ulkopuolelle vuodenvaihteessa

Thyroxin -lääkevalmiste sisältää tyroksiinia eli kilpirauhashormonia, joka on välttämätön lääke kilpirauhasen vajaatoiminnassa. Valmisteella on ylempi erityiskorvattavuus kilpirauhasen vajaatoiminnassa ja aivolisäkkeen etulohkon vajaatoiminnassa. Erityiskorvattavuus kilpirauhasen vajaatoiminnassa on noin 90 000 henkilöllä.

 

Käytetyin valmiste on Thyroxin 0,1 mg 100 tablettia. Tämän pakkauksen hinta apteekissa on 5,01 euroa ilman toimituspalkkiota. Päivittäisen annoksen hinta on yleisesti välillä 5 - 10 senttiä.  Tällä tasolla Thyroxinin hinta on ollut koko 2000-luvun ajan.

 

Voidakseen korottaa Thyroxin -lääkevalmisteen alhaista tukkuhintaa, on Orion syyskuussa irtisanonut valmisteen sairausvakuutuskorvattavuuden 1.1.2011 lukien. Korkeammalle hinnalle on haettu korvattavuutta, mutta hakemusta ei ole vielä käsitelty päätökseen asti. Näin korvattavuus katkeaa vuodenvaihteessa. Toivomme saavamme valmisteen korkeammalle tukkuhinnalle hyväksytyksi korvattavuuden myöhemmin.

 

Korvattavuus tulee voimaan mahdollista myönteistä päätöstä seuraavan kalenterikuukauden jälkeen.

 

Nykyinen tukkuhinta Thyroxin 0,1 mg 100 tabletille on 2,73 euroa. Korvattavuutta on anottu uudelle tukkuhinnalle 3,68 euroa.

 

Lisätietoja: Asiantuntijalääkäri Pekka Järvensivu 010 426 3616 ja reseptilääkkeiden markkinointijohtaja Peter Lindström 010 426 4622