Siirry pääsisältöön

ORIOLA LAAJENTAA TOIMINTAANSA VÄHITTÄISKAUPPAAN VIROSSA

Myymälän tuotevalikoimaan kuuluvat terveystuotteiden ohella luonnollisena osana myös lääkkeet. Terveydenhuollon laaja-alaisena tukkukauppana Oriolalla on kattava tuotevalikoima terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi myös vähittäiskaupan tarpeisiin.  
 
Oriolan laajentumisesta terveydenhuollon tuotteiden vähittäiskauppaan ja apteekkitoimintaan Baltiassa on kyse myös uudesta konseptista. Oriolalla on Virossa tuotevalikoimassaan lääkkeiden lisäksi noin 20 000 erilaista terveydenhuollon tuotetta, joista löytyy tuotteita myös kuluttajille. Tavanomaisten resepti- ja itsehoitovalmisteiden lisäksi valikoimassa on laaja kirjo erilaisia sairaan- ja terveydenhoidon tuotteita, testejä, mittalaitteita sekä muita terveydenhoitoon liittyviä apuvälineitä.
 
-          Kattavalla tuotevalikoimalla voimme palvella laajaa kuluttajajoukkoa sekä huolehtia myös asiakaskunnan erikoisryhmistä. Teemme esimerkiksi mahdollisimman tiivistä yhteistyötä eri potilasjärjestöjen kanssa kertoo apteekinjohtaja, proviisori Imbi Hollat.
 
-         Tähän asti toimintamme Virossa on ollut lääketukkukauppaa ja terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden tukkukauppaa. Toimintamme näillä liiketoiminta-alueilla on ollut kannattavaa. Laajentumisen taustalla on selkeä tavoite integroitua myös vähittäiskauppaan. Haluamme suoraan kontaktiin kuluttajan kanssa ja tarjota siten lisäarvoa tavarantoimittajillemme, toteaa apteekkitoiminnasta vastaava johtaja Jukka Niemi. Tavoitteenamme on olla vuoden kuluttua yksi Viron suurimmista apteekeista. Menestyksellä on positiivinen vaikutus myös tukkukauppatoimintaan.
 
 
Uusi apteekki sijaitsee Tallinnan keskustassa City Plazassa, Tartu maantie 2:ssa. Tilaa vähittäismyymälällä on yli 300 neliömetriä. Viron lääkelaitos, Ravimiamet on myöntänyt apteekkiluvan ja apteekki avaa ovensa todennäköisimmin viikolla 47.
 
Virossa on tällä hetkellä noin 400 apteekkia, joista iso osa on lääketukkukauppojen omistuksessa. Vuoden vaihteessa voimaantuleva lakiuudistus vaikeuttaa apteekin perustamista Virossa. Apteekin omistamista ei ole Virossa rajoitettu, mutta apteekkitoiminta on luvanvaraista.
 
 
 
 
 
 
 
Lisätietoja:
 
Oriola
Toimitusjohtaja Risto Kanerva, puh. 050 429 2765
Johtaja Jukka Niemi, puh. 050 429 3154
 
Orion Oyj Konserniviestintä
Viestintäpäällikkö Tuula Laitinen, puh. 050 429 2136
 
Oriola Oy
Oriola on terveydenhuollon ja tutkimuksen tuotteiden ja laitteiden markkinoija ja tukkukauppa sekä johtava lääkejakelija. Päämarkkina-alueet ovat Suomi, Baltian maat, Ruotsi, Tanska ja Venäjä. Oriolan toimialat ovat lääkejakelu, apteekki- ja vähittäiskauppa, hammashoito sekä terveydenhuolto ja tutkimus. Tuotevalikoima, lähes 66 000 nimikettä, kattaa laajasti kaikkia terveydenhuollon ja sairaanhoidon osa-alueet.
Oriolan vuoden 2004 laskutuksesta, 1008 milj. euroa, 87 % muodostui lääkejakelusta ja tukkukaupasta, 13 % terveydenhuollon laite- ja tarvikekaupasta. Laskutuksesta 5 % tuli ulkomaantoiminnasta. Oriola on maailman johtavien lääkevalmistajien sekä terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valmistajien luotettu yhteistyökumppani.
 
Julkaisija:
 
Orion Oyj Konserniviestintä
PL 65
02101 Espoo
www.orion.fi