Siirry pääsisältöön

MSD valitsi Oriolan lääkkeidensä jakelijaksi

Orion-konserniin kuuluva Oriola Oy solmi tänään jakelusopimuksen yhdysvaltalaisen lääkeyhtiö Merck & Co., Inc.'n tytäryrityksen Suomen MSD Oy:n kanssa. MSD:n lääkkeiden jakelija oli KD Tukku, joka siirtyi Oriolan omistukseen viime kesänä.
 
Merck & Co., Inc. on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä. Sen lääkkeiden myynti vuonna 2003 oli  22,5 miljardia USD, ja yhtiö käytti tutkimukseen ja tuotekehitykseen 3,2 miljardia USD.
 
Suomessa yhtiön tärkeimmät terapia-alueet ovat kohonneen kolesterolin ja verenpaineen alentaminen sekä osteoporoosin, tulehduskivun, astman ja migreenin hoito.
 
Suomen MSD Oy:n lääkkeiden myynti tullee olemaan Suomessa tänä vuonna yli 75 miljoonaa euroa, ja sillä on Suomen lääkemarkkinoista 5,3 prosentin markkinaosuus.
 
Suomen MSD Oy:n toimitusjohtaja Kari Järvinen uskoo yhteistyön Oriolan kanssa sujuvan hyvin ja takaavan MSD:n lääkkeiden saatavuuden ajallaan niitä tarvitseville henkilöille.
 
Oriola on terveydenhuoltoalan laajasti kattava tukkukauppa, jakelija ja markkinoija. Yhtiön laskutus oli viime vuonna 984,9 miljoonaa euroa. MSD -sopimuksen jälkeen Oriolan markkinaosuus Suomen lääketukkukaupasta on noin 46 prosenttia.
 
 
Lisätietoja antavat:
 
Toimitusjohtaja Kari Järvinen, Suomen MSD Oy, puh. 09 8046 5321
Toimitusjohtaja Risto Kanerva, Oriola Oy, puh. 050 429 2765