Siirry pääsisältöön

AstraZenecan lääkejakelu siirtyy kesäkuussa Oriolalle

AstraZenecan lääkkeiden jakelu Suomessa siirtyy Oriolalle 15.6.2002. Maailman suurimpiin lääkeyhtiöihin kuuluva AstraZeneca on Suomen toiseksi suurin lääkkeiden markkinoija. Sen myynti Suomessa vuonna 2001 oli noin 88,6 milj. euroa ja markkinaosuus noin 7 %.
 
AstraZenecan jakelun siirron myötä Oriolan markkinaosuus Suomen lääkejakelusta nousee noin 37 prosenttiin alkuvuoden 2002 lääkemyyntitilaston perusteella. Orion-konserniin kuuluva Oriola on terveydenhuoltoalan laajasti kattava tukkukauppa, jakelija ja markkinoija. Sen laskutus oli viime vuonna noin 623 milj. euroa, josta lääketukkukaupan osuus oli noin 80 %.
 
"Yhtiömme toimintaperiaatteisiin kuuluvat olennaisesti asiakaskeskeisyys, asiantuntevuus ja korkealaatuiset tuotteet. Nyt tekemämme jakelijavalinta tukee tätä yrityskulttuuria", sanoo AstraZeneca Oy:n toimitusjohtaja Lasse Savonen.
 
"Oriolalle tämä yhtiömme historian yksi suurimmista jakelusopimuksista on koko toiminnallemme hieno saavutus. Sopimus on jälleen yhden suuren ja vaativan yrityksen osoitus luottamuksesta henkilöittemme osaamiseen ja ammattitaitoon", iloitsee Oriolan toimitusjohtaja Seppo Morri.
 
AstraZeneca on yksi maailman johtavista lääketutkimukseen ja tuotekehitykseen panostavista lääkeyrityksistä. Se on keskittynyt ruuansulatuskanavan sairauksien, sydän- ja verisuonitautien, hengityselinten sairauksien, syöpätautien, kivun, keskushermoston sairauksien sekä infektioiden hoitoon. Vahvan tuotevalikoimansa, kuten viime vuonna lanseeratun mahahappolääke Nexiumin ja astman hoitoon tarkoitetun Symbicortin avulla AstraZeneca kasvaa Suomessa lähes kaksinkertaista vauhtia kokonaismarkkinoihin nähden.
 
Yhteyshenkilöt:
Toimitusjohtaja Lasse Savonen, AstraZeneca Oy, puh. 09-6136 5210, gsm 040-506 5007 Toimitusjohtaja Seppo Morri, Oriola Oy, puh. 010 429 2211, gsm 050-429 2211