Siirry pääsisältöön

Orion Pharmalle tutkimuskeskus Nottinghamiin

Orion Pharma vahvistaa kertaiskulla lääketutkimustoimintaansa käynnistämällä tutkimuskeskuksen Englannin Nottinghamissa maaliskuussa. R&D Nottingham on Orion Pharman ensimmäinen ulkomainen lääketutkimuskeskus. Sinne on palkattu 25 aiemmin BASF Pharman palveluksessa työskennellyttä kokenutta lääketutkimuksen ammattilaista. Lisäksi Nottinghamiin siirtyy jatkossa joitakin suomalaisia tutkijoita Orion Pharman muista tutkimuskeskuksista.
 
Nottinghamin tutkimuskeskus keskittyy sydän- ja verisuonisairauksien ja neurologisten sairauksien hoidon tutkimukseen ja täydentää näin Orion Pharman keskeisten tutkimusalueiden pääosin Espoossa, Turussa ja Kuopiossa työskentelevää yli 850 hengen osaajajoukkoa.
 
Orion Pharman lääketutkimus ja sen aikaansaannokset ovat huippuluokkaa maailman lääketeollisuuden joukossa. Äskettäiset saavutukset, Parkinsonin taudin lääke Comtessin® ja sydämen vajaatoiminnan lääke Simdaxin® tuominen markkinoille, ovat käytännön osoituksia tästä.
 
- Kokeneiden lääketutkimuksen ammattilaisten rekrytoiminen Suomeen on viime aikoina muodostunut pullonkaulaksi toimintamme laajentamiselle. Nottinghamin  tutkimuskeskuksen perustaminen parantaa kerralla asemiamme myös johtavana vaikean sydämen vajaatoiminnan hoitoon fokusoituneena eurooppalaisena lääkeyrityksenä, sanoo Orion Pharman toimitusjohtaja Jyrki Mattila.
- Myös keskushermostolääketutkimus, joka on toinen erittäin tärkeä tutkimusalueemme, saa arvokkaan lisävahvistuksen. Erityisen iloisia olemme siitä, että näin saimme kerralla palkatuksi ammattilaisia, joilla on takanaan kovaa kansainvälistä näyttöä sellaisista lääkekehitysprojekteista, joiden parissa Orion Pharma juuri nyt tekee töitä, jatkaa Mattila.
 
Nottinghamiin perustettava tutkimuskeskus on kiinteä osa Orion Pharman muuta tutkimusorganisaatiota. Se toimii Espoon tutkimusjohdon alaisuudessa ja se varustetaan ajanmukaisilla tietoliikenneyhteyksillä, joiden avulla se voi hyödyntää Suomessa jo käytössä olevia moderneja tiedonhallintajärjestelmiä.
 
Orion Pharma R&D Nottingham-keskuksen johtajaksi on nimitetty Raymond Bratty, joka on aiemmin toiminut BASF Pharma yhtiön Euroopan kliinisen keskushermostolääketutkimuksen johtajana. Raymond Bratty johtaa R&D Nottingham-keskuksen lisäksi koko sydän- ja verisuonisairauksien kliinistä tutkimusta mukaan lukien Espoossa jo toimiva sydämenvajaatoimintalääke Simdaxia (levosimendaani) tutkivaa ryhmää. Hän raportoi johtaja Esa Heinoselle.
 
Nottinghamin keskuksen sydän-ja verisuonisairauksien ryhmän vetäjäksi on nimitetty Chris Garratt ja neurologisten lääkkeiden tutkimusryhmän vetäjäksi Chris Reynolds, jotka molemmat ovat kokeneita, lääketeollisuudessa pitkään työskennelleitä lääkäreitä. R&D Nottinghamin keskuksessa toimii myös lääketutkimuksen asiantuntijoita useilta erityisalueilta, mukaan lukien rekisteröinti, biostatistiikka, tiedonhallinta, informaatioteknologia, laadunvarmennus ja projektihallinta. Näiden alueiden asiantuntijat raportoivat vastaaville linjaorganisaatioille Suomessa. Heidän työpanostaan käytetään tarvittaessa myös muissa kuin sydän- ja verisuonisairauksien tai neurologisten sairauksien lääkehoitojen kehitysprojekteissa.
 
- Tämä on merkittävä strateginen askel Orion Pharmalle ja sekä vahvistaa tutkimusosaamistamme että vie meidät lähemmäksi tärkeitä Euroopan markkinoita, kertoo Orion Pharman lääketutkimuksen johtaja dosentti Esa Heinonen.
 
Orionilla on ennestään Englannissa lähinnä Orion Pharman omien alkuperätuotteiden myyntiin ja markkinointiin keskittyvä markkinointiyhtiö Orion Pharma (UK) Ltd. Tämän Newburyssa sijaitsevan yhtiön päätuotteita ovat Parkinsonin taudin lääke Comtess® ja hormonikorvaushoidon lääke Tridestra®. Orion Pharma (UK) tulee markkinoimaan myös sydämen vajaatoimintalääke Simdaxia®.
 
Lisätiedot:
Orion-yhtymä Oyj Orion Pharma
 
johtaja Esa Heinonen
Prekliininen ja kliininen tutkimus
09-429 4302
 
johtaja Kari Varkila
Viestintä ja lääketieteellinen tiedotus
09-429 3325
 
 
Orion-yhtymä Oyj Orion Pharma
PL 65, 02101 ESPOO